• Пещера

Тайни и загадки от Южна Америка

Някои от най-големите мистерии в целият свят са скрити в Южна Америка, а местата които ще разгледаме в този материал, също се намират именно в Южна Америка. На неотдавнашна експедиция, аржентинският изследовател Хуан Мориц направи уникално откритие, което повдигна доста въпроси за древните цивилизации и техните познания и умения.

В Еквадор и по-точно в провинция Морона Сантяго, Мориц се натъкнал на огромна подземна мрежа от тунели, които очевидно не са природни образувания, а са направени с някаква неизвестна цел. Тунелите са нещо като гигантски лабиринт и се намират на цели 240 метра под земята. Аржентинецът е открил, че стените и таванът на тези тунели са толкова гладки, че все едно са лакирани със специален материал. Това е впечатлило етнолога, който е продължил да се лута из тунелите, докато не се натъкнал на голяма стая, нещо като зала за съвещания.

Самата зала също е била доста голяма, а най-интересното е, че вътре е имало маса и 7 стола, които са изработени от непознат материал, наподобяващ пластмаса. Мориц също така е открил и големи пластини, представляващи нещо като книга, където са описани космически пътешествия и други интересни пътувания, за които дори и в съвременният свят не се говори.

Друго много интересно откритие са подземните тунели в Лос Тайос, Перу. Там през 1976 г, експедиция на англичани и еквадорци се натъква на нещо подобно, като отново са открити маса и столове. Любопитното е, че столовете са били с облегалки от по 2 метра, което пък означава, че може би великаните наистина са съществували.

Най-интересното откритие отново е в Латинска Америка, където са намерени много странни и древни книги, които не са били от хартия, а от чисто злато. Подземната библиотека представлявала голяма зала, с множество рафтове пълни с книги, всички от които по 400 страници. Имало е и тясна пътека, но най-интересното е, че вместо хартия, древните народи са използвали златни листи. До този момент още не е установено на какъв език са написани книгите и какво пише в тях.

Загадки в Южна Америка

Подземни тунели в Еквадор и Перу

През 1973 г. сега легендарният Ерих фон Деникен твърди, че той е влизал в гигантската тунелна система под Еквадор, която както му били разказвали, обхваща едва ли не целия континент и е явно свидетелство за високото развитие на нашите предци или пък на посещението на извънземни в древността. В тунелите се намира библиотека, в която книгите са направени от метал. И това в район, в който сега живеят само „примитивни” индиански племена без всякаква писменост, коментира Деникен.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *