Ето как да преодолееш несподелената любов

несподелена-любовНесподелената любов е любовта, която не се връща. Независимо дали вие сте този, който обича или е обичан, тя може да бъде болезнен опит. Ето как да се справите с последствията за вас самите от несподелената любов.

Романтичната любов не е обикновено съзнателно решение. Ако смятате, че обектът на чувствата ви не ви отговаря, това не е повод да унивате и още повече да го смятате за предателство. И тук не става въпрос колко сте красиви, модерни и нахакани. Никой не може да каже защо се появява любовта, защо ни привличат определени хора, а други – не. Опитайте се да не го приемайте лично.

Преодоляването на отчаянието е най-трудно, когато сте се вторачили в несподелените си чувства. Ако се чувствате разстроени, депресирани и тъжни, това е вероятно, защото смятате, че любовта на този човек ще ви направи щастливи. Знаете ли колко хора са щастливи и без сериозна връзка? Щастието е вътре във вас и е по-скоро доза оптимизъм, отколкото любов. Време е да свалите обекта на чувствата си от пиедестала и да намерите личното си щастие.

Опитай се да избягваш местата, където може да го/я срещнеш. Просто се опитай да се махнеш за известно време, ако сте в една компания. Ако се налага да контактувате, ще се наложи да се владееш на макс. Намери си извинение и отлагай тези срещи, докато се почувстваш по-уверен/а.

Вероятно изпитваш чувство на загуба, но ще се наложи да започнеш да се радваш на живота. Може и да останеш приятел с обекта на чувствата си, но това изисква време. Трябва да отбележим, че при безусловната любов няма чувство на загуба. Тези чувства, макар и несподелени, те карат да пърхаш от радост. Сега може да ти се струва, че само това има значение, но не е така. Намери си занимания, които да отвличат вниманието ти. Колкото по-зает/а си, толкова по-добре! Много скоро ще срещнеш истинската любов и ще се смееш на сегашните си терзания.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

7 thoughts on “Ето как да преодолееш несподелената любов

  1. Снежи
    30.07.2017 at 12:07

    Здр аз пък си имам човек до себе си от 5 години но понеже много неща не вървят между нас и малко или много тези неща ми се отразиха влюбих се в негов най-добър приятел мислех, че е едно увличане но се указа повече. Вече 2 години и половина не мога да го забравя знае за моите чувства но изрично по заобиколен начин ми каза с една дума, че няма да стане нищо не директно но по-думите които ми написа. Много искам да съм с него умирам всеки ден искам да го забравя но не става и то при положение, че го виждам 1 път в годината за 3-4 дена понеже сме една компания защото живее в чужбина много ми е тежко, че любовта ми е несподелена иначе с него бих заминала и на края на света това е моята история.

  2. Митко
    20.05.2017 at 18:53

    Аз съм мъж на 34 и съм във възможно най гадната ситуация. След яростни атаки ор нейна страна се влюбих в колежката, с която работим в една стая. Тя обаче ми предложи само секс, като ми каза да си контролирам чувствата. Е аз не успях, но и не приех предложението… всичко приключи, страдах много и продължавам да страдам. Проблемът ми в момента е, че все още работим заедно и аз съм принуден да прекарвам по 8 часа на ден с нея…

  3. Сиска Христова
    17.07.2013 at 19:42

    ole vse edno za men govorite tolko vqrno za vsi4ko se zamislih poneje v momenta sum v takava sityaciq i zatova bravo na tozi koito e pisal tova…..

  4. Мирослава
    06.05.2013 at 07:08

    Много хубава статия, доста добре написана. Това което е написано може би е ясно на всички, но като го прочетеш ти дава малко сила да се справиш. Намерих доста интересни статии тук. Успех на Артикъл Про.

  5. Жени
    06.05.2013 at 04:38

    Както казват старите хора, времето лекува. Накрая винаги остава доброто и мисълта за хубавите моменти. Но ако и това не остане значи не е бил толкова важен този човек.

  6. Ани
    05.05.2013 at 22:00

    По принцип смяната на обстановката,работата и т.н. влияе много добре в такъв момент.В моя случай точно това и направих.Смених работата и не съм виждала въпросния човек вече 4 месеца,но все още се сещам за него и се натъжавам.Да,много неща се промениха от тогава,но понякога за да се отървеш напълно от всички чувства изисква повече време.
    А колкото до истинската любов-вярвам,че я има и все някой ден всеки от нас ще я срещне!

    • Атанас
      10.01.2016 at 20:48

      И аз обичам една жена Ани
      Но за съжаление не е взаимно.
      Обичам я от години и все се надявам пак да сме заедно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *