• корема

Как да свалите коремчето веднъж завинаги

Доста хора смятат, че мазнините в областта на корема се топят най-лесно, като правим по голям брой коремни преси всеки ден, но специалистите диетолози казват друго. Постигането на перфектна талия трябва да включва и изгарянето на т. нар. висцерални мастни натрупвания. А това най-лесно се случва с изграждането на по-добри хранителни навици и спазването на диета.

Ежедневният прием на голямо количество калории води до складирането им като мазнини и цялостно напълняване. С контролираното приемане на храна ние караме тялото постепенно да се освобождава от излишното, защото недостигът води до изгарянето на вече натрупаните резерви. Първата стъпка в тази насока е правилното изчисление на необходимите ни калории. Съберете броят на тези, които приемате за три дни и намалете количеството с 500. Това ще доведе до здравословно отслабване с до половин килограм от вашето тегло на седмица.

Разбира се, при тази лесна диета е добре да консумирате храни с ниска енергийна стойност. Калориите на даден продукт често можем да видим в описанието на етикета му. Например едни от най-мазните храни са: масло, чийзкейк, пържени картофки. Те са с малък обем, но съдържат много калории.

Храните с по-ниска енергийна стойност са по-обемни и имат в състава си повече фибри, което дава усещане за ситост. В диетата за сваляне на корема трябва да наблягате на плодове, зеленчуци, крехки меса и пълнозърнести храни.

Сутрешната закуска е много важна и не трябва да се пропуска с идеята, че така ще си спестим приемане на калории. По-добре е да похапнем половин или една филийка пълнозърнест хляб и някакъв плод, отколкото да преядем на обяд, умрели от глад. Честото и умерено приемане на енергия през целия ден ще балансира калориите.

Не бива да забравяме и течностите. Наблягайте на водата, чая без захар, фрешовете. Газираните напитки, пакетираните сокове, кафето, млякото и алкохолът съдържат голямо количество калории, които често не отчитаме. Една полезна хитринка е да приемате по 1-2 чаши вода по време на хранене. Така предпазвате стомаха си от преяждане.

Като цяло основното правило при сваляне на корема е да не изпитвате остър глад, който води до преяждане. Целта е по-често приемане на храна в рамките на 200 калории и консумиране на по-здравословни и нискоенергийни продукти.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *