• Плодове и зеленчуци

Да свалим излишните килограми с диета според зодията!

диета според зодиятаАко се съобразим със зодиакалния знак в борбата с излишните килограми, ще имаме много по-голям успех, категорични са астролозите.

Огнените знаци е препоръчително да стартират диетата си през новолунието и ще имат успех. Темпераментният Овен по-добре да заложи на зелените салати и цвеклото, които ще му помогнат да се отърве от излишните килограми. От ядките да хапва орехи, вместо сладки изделия. Сутрин и вечер е важно да не прекалява с храната. Бананът е идеален за старт на деня, а на обяд може да позволи нещо по-солидно. Лъвът може да хапва нормално през седмицата, а в неделя да направи разтоварващ ден и да се ограничи само с плодове и зеленчукови бульони. Ябълките са идеалният плод за Лъва, който ще му помогне в борбата с килограмите. За разлика от него, Стрелецът е по-добре да се ограничи предимно със зеленчуци, тъй като те съдържат по-малко захари. Към тях нека прибави бобови растения и ориз.

Земните знаци имат навика да пропускат хранене и да си наваксват на следващото, което е изключително погрешно. Ако искат да се вталят, те ще трябва да разпределят внимателно храната, така че да се предпазят от преяждане. Телецът може да хапва смело спанак, лапад, тиквички и зеле. За разтоварващ ден се препоръчва петък.
Девата пък може да хапва пълнозърнест хляб, кашкавал и зеле, а Козирогът – моркови, яйца, бобови.

Въздушните знаци е препоръчително да не пропускат закуската, защото това ги кара да се нахвърлят на храната на обяд. След 18 часа по-добре да не хапват нищо и да се ограничат само с минерална вода. Близнаците могат да преминат на плодова диета. Плодовете са техният съюзник в борбата с досадните тлъстинки. Везните ще отслабнат, ако наблегнат на ябълките, морковите и орехите, а Водолей – на рибата, зелето и морковите.

Водните знаци се нуждаят от повече разтоварващи дни, тъй като са склонни да злоупотребяват с храната. Добър вариант при тях е да си изберат един разтоварващ ден в седмицата, през който да освободят организма си от натрупаните токсини. Полезните храни за Рака са черен хляб, яйца и млечни продукти. Не е задължително да спазва точно определен хранителен режим. Достатъчно е да се движи повече и да ограничи захарта. Скорпионът може да консумира сирене, зеле и моркови, а Рибите – морски продукти и ядки.

Най-успешната диета е тази, която може да спазвате с лекота, без да се лишавате от ценни вещества, витамини и минерали. Създайте си свой диетичен режим, който ви помага да отслабвате без йо-йо ефект.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *