• Перфектно тяло

Ясната стратегия – пътят към перфектното тяло

Перфектното тялоОсновната цел, поради която решаваме да намалим количеството на храната, която консумираме, е свалянето на излишни килограми. Често обаче нямаме ясна стратегия как това да стане, а тя е изключително важна и трябва да е съобразена с реалните резултати, които искаме да постигнем. Преди започването на каквато и да е диета, е нужно да вземем под внимание няколко важни фактора: нашата възраст, здравословно състояние и не на последно място времето и финансовите средства, с които разполагаме. Така, освен да изчислим колко калории са ни необходими, можем и да си изградим ясна стратегия.

Препоръчително е да изберем хранителен режим, с който не само отслабваме, но и влияем добре на нашето здраве и външен вид. Всички грешки в това отношение се отразяват пагубно на косата, кожата, ноктите, дори и на вътрешните органи. Освен това бързата и неконтролируема загуба на килограми лишава тялото ни от витамини, ценни минерали и енергия, което води до обща отпадналост и депресия.

За повечето хора здравословната диета за сваляне на килограми е свързана с внезапна, тотална промяна на хранителните навици. Това обаче е доста стресиращо за организма и поради тази причина е добре диетата да бъде плавна и дългосрочна.

Тук ви предлагаме една проста, бърза и ефективна диета, която се състои в 2 белтъчни и 2 зеленчуково-плодови дни. С нея може да направите първата стъпка към дългосрочен хранителен режим. При тази диета мазнините са намалени до минимум, като в менюто фигурират достатъчно белтъчини, за да отслабвате бързо, но без загуба на мускулна тъкан и стрес.

През белтъчните дни се позволени: пълнозърнест хляб в малки количества – 1 филийка на основно хранене, нискомаслено мляко, нискомаслено сирене, обезмаслена извара, варена риба (около 100 гр. на ден), птиче месо (около 100 гр. на ден), варени яйца, мед за подслаждане на чай и кафе – по 1 чаена лъжичка.

През зеленчуково-плодовите дни се приемат всички видове зеленчуци и плодове с изключение на картофи.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *