• Цветна диета

Цветна диета

Според психолозите, различните цветове оказват различно влияние върху човешката психика. Очевидно, цветовете влияят и върху телесните килограми. Създадената „цветна диета“ се базира върху идеята за полезността на всеки цвят в различните природни продукти.

Положителното действие на този режим се дължи на съдържащите се в състава на храните вещества и минерали. Именно запасът от хранителни вещества определя цвета на всеки плод и зеленчук.

Цветната диета може да бъде прилагана в продължение на един месец. В края на хранителния режим се забелязва намаляне на теглото с 8 килограма. Диетата изисква всеки ден да се приемат продукти с определен цвят. Понеделник трябва да премине под знака на белия цвят. През първия ден от седмицата може да се хапва ориз, спагети, карфиол, сирене или белтъци. Вторник е посветен на червения цвят. Храните, които могат да бъдат консумирани са домати, вишни, червени чушки, пастърма и червен боб. Смята се, че храните в червено оказват благотворно влияние върху мускулите и кръвообращението. През третия ден от седмицата се набляга на храните в зелено. Подходящи са всички зеленчуци със зелени листа, киви, зелен чай и брюкселско зеле. Четвъртък е подходящ ден за плодове в оранжев цвят. От вас зависи дали ще се спрете на портокали, мандарини, праскови или кайсии. Тиквата и морковите са също препоръчителни. Лилавият цвят е властващ през петък. В последния работен ден от седмицата може да консумирате сини сливи, грозде или боровинки. В съботния ден съобразете менюто си с жълтия цвят. Жълтите чушки и царевицата ще спомогнат за пречистването на организма от събралите се токсини. Храни, които могат да бъдат похапвани са кашкавалът, медът и жълтите ябълки. Седмицата трябва да завърши с разтоварване. Неделя е ден, през който се приема единствено вода. Течността прочиства стомаха и червата. След като завършите седмицата преценете дали може да продължите цветната диета. Изпробвалите този метод за отслабване споделят, че резултатите са зашеметяващи и дълготрайни.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *