• Излишни килограми

Хитри и лесни начини да стопим излишните килограми

За да задействаме процеса, при който се изгарят мазнините в нашето тяло, трябва да се съобразим с няколко фактора: физически упражнения, стрес, правилно дишане и най-важния – правилно хранене. Следвате ли съветите, описани по-долу, вие лесно ще се поздравите с успех в борбата с излишните килограми.

От съществено значение при отслабването е да пиете повече вода – поне 1.5-2 литра на ден. Тя запълва стомаха и ви дава усещане за ситост. Също така няма никаква опасност това да ви навреди, защото колкото повече течности пиете, толкова по-малко ги задържате в организма си.

Ако искате да отървете от излишните килограми, задължително трябва да намалите приема на мазнини. Видимите резултати настъпват бързо, без значение дали правите упражнения. Забравете пържените храни. Яжте само варени, задушени или печени нетлъсти меса. Хапвайте в умерени количества, но не гладувайте. Гладът забавя метаболизма ни и съответно резултатите от усилията ви. Организмът е устроен така, че усети ли лишение от храна, той се стреми да съхрани в себе си мазнините възможно по-дълго. Стресът от забързаното ежедневие дава същия негативен резултат.

Силовите физическите упражнения изгарят много мазнини, като карат мускулите да ги топят, дори и часове след тренировката. Аеробните движения също дават чудесен резултат. За по-бързо изгаряне на мазнини, трябва да се увеличи времето за физическа дейност.

Както вече казахме, никога не гладувайте! Закуската е най-важното хранене през деня и засилва метаболизма. Сутрин яжте храни с високо съдържание на въглехидрати: пълнозърнести питки, овесени ядки, плодове и зеленчуци, но не превишавайте нормата от 300-400 калории. Приемането на протеини е препоръчително на обяд и вечер. То също засилва обмяната на веществата. Калцият в млякото например кара организма да изгаря натрупаните мазнини по-бързо. Приемайте го редовно на закуска. Доказано е, че тези, които хапват ежедневно млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, изгарят с до 70% повече мазнини.

Почивката е от съществено значение. Осигурете на организма си достатъчно сън и ще видите как килограмите намаляват по-бързо. 7-8 часа на денонощие е здравословната мярка, но не я превишавайте.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *