• Хранене

Трайно отслабване с диета според кръвната група

кръвна групаЕдна от най-здравословните диети е тази според кръвната група. Това е така, защото кръвната група определя до голяма степен поносимостта към отделните храни, метаболизма и трупането на тлъстинки на определени места от тялото. Ако имаме предвид кои храни са препоръчителни и кои – забранени, ще се радваме на добро здраве и стройна фигура.

Хората с нулева кръвна група трябва да ограничат кофеиновите и газираните напитки, алкохола и черния чай. Препоръчително е да консумират ежедневно плодове според сезона. Поне веднъж в седмицата е добре да хапват риба и месо, които да приготвят със зехтин. Полезни за тях са бобовите храни, а зеле и картофи е най-добре да избягват. Не прекалявайте с ядките и избирайте предимно орехи. Този хранителен режим ще ви помогне да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, язва, астма и диабет.

Ако сте с кръвна група А, трябва да изключите от менюто си млечните продукти с висока масленост. Мазните храни ви пречат да свалите излишните килограми. Нуждаете се от повече фибри, за да засилите обмяната на веществата. Полезните храни за вас са: плодове (без цитруси), зеленчуци без нишесте, нискомаслено мляко, ядки и пшенични продукти. Не изключвайте рибата от менюто си, но и не прекалявайте.

Тези от вас, които са с кръвна група В, трябва да избягват червените зеленчуци и лещата. Могат да консумират бобови, зеле, плодове (грозде, ананас, киви). Не са изключени стомашни проблеми и киселини, ако консумирате домати. Този иначе полезен зеленчук не се препоръчва при вас.

Хората с кръвна група АВ е добре да избягват пикантните, киселите и солените храни, както и газираните напитки. Не консумирайте мазни меса и риби, маслини, царевица. Ограничете ядките, но пък може да консумирате семена, елда, кафяв ориз. От напитките не се ограничавайте от бира и вино, но в разумни количества, разбира се. Гответе със зехтин, но избягвайте силните подправки, които дразнят стомаха.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *