• горски плодове

ТОП 5 на храните за красива кожа и коса

Всяка жена иска да се храни добре, да изглежда красива, и то без много усилия. И наистина, можете да имате всичко, ако се храните с подходящите за вашата красота храни.

Авокадо1. Авокадо
Авокадото е най-сигурният начин да имате здрава коса, кожа и нокти, тъй като съдържа мононенаситени мазнини. Тези „добри мазнини“ ще ви помогнат да се отървете от лошия холестерол. Авокадото също така съдържа антиоксиданти, фибри, калий, магнезий и фолиева киселина. В един плод авокадо има повече калий, отколкото в няколко банана. Проучванията показват, че авокадото помага на организма да усвоява по-пълноценно хранителните вещества от другите храни.

Кисело мляко2. Кисело мляко
Киселото мляко е една от тези храни, за които хората си мислят: „Това няма начин да не е добро за мен!“ Киселото мляко е пълно с калций и протеини, благодарение на които поддържа бляскавата ви усмивка. То съдържа също така естествени активни, живи култури или „добри“ бактерии, които са в помощ на храносмилането, помагат за повишаване на имунитета и намаляване на последиците от непоносимостта към лактоза, което води до плоско коремче!

красива кожа3. Горски плодове
Горските плодове съдържат противовъзпалителни вещества и витамини, които ще ви предпазят от преждевременно стареене. Антиоксидантите в плодовете намаляват вредите от свободните радикали, които могат да ускорят появата на бръчки. В допълнение, тези плодове са пълни с витамин С, който помага за производството на нови клетки и поддържа кожата здрава.

Ленено семе4. Ленено семе
Лененото семе ще зареди организма ви с омега 3 мастни киселини, така необходими за оптималното функциониране на мозъка, сърцето и сияйната кожа. Проучванията показват, че омега 6 и омега 3 мастни киселини в лененото семе помагат за успокояване на кожни заболявания като акне или екзема. Противовъзпалителните свойства на омега 3 мастни киселини могат да помогнат за понижаване на холестерола и спомагат за поддържане на здравословна норма на подновяването на клетките на кожата. Лененото семе също съдържат фибри, което може да намали подуването на корема и насърчава храносмилането.

Бадемово масло5. Бадемово масло
Бадемовото масло е чудесен източник на фибри и протеини, витамин Е, магнезий и селен, благодарение на които ще поддържате лъскава коса и блестяща кожа.
Бадемовото масло може да се използва и локално върху кожата като козметичен серум.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *