• кръвната група

Как да живеем и да се храним здравословно

Това е въпрос, който вълнува много от нас и винаги сме в постоянно търсене на отговора, сред постоянно изникващите нови теории за здравословно хранене и начин на живот. Казвам се Светослав Ковачев и от 1996 година започнах да се занимавам активно с фитнес упражнения и хранене насочени към подобряване на визията и общото здравословно състояние. От тогава до момента изчетох много литература, направих и доста експерименти с начина на хранене и проучих зависимостта на храните. На база опита си мога да дам като адекватен и здравословен в най-много аспекти начина на хранене спрямо кръвната група.

Причината за това се явява  по-добрата усвояемост на храните предвид кръвната група, като тази зависимост се е формирала още в древни времена при борбата на човешкия род за оцеляване в суровите природни условия.

Какво представлява механизмът на усвояване на храните според кръвната група

Кръвната група влияе пряко върху процесите в човешкото тяло. Тя е ключът, който отваря вратите към тайните на здравето или болестите, физическата сила и кондиция.

В зависимост към коя кръвна група принадлежите, се отнасят и болестите към които сте генетично податливи, физическите натоварвания, които са най-подходящи за вас и храните, които най-добре усвоявате.

Храненето според кръвната ви група, ще доведе до бърза резултатност, тъй като се следва точен и научно изследван, доказал се метод основан на теорията за клетъчният ни профил.

Четирите кръвни групи и техните особености

Нулева кръвна група характеристики

  • Отлична усвояемост към месата
  • Устойчива храносмилателна система
  • Свръх активна имунна система
  • Понася добре високата физическа активност

Ако сте от нулева кръвна група: хранете се с месо, ограничете приема на пшеница, зърнени култури и млечни изделия.

Не пропускайте да спортувате редовно, за да поддържате фигурата си във форма.

А кръвна група характеристики

  • Първият веган
  • Чувствителна храносмилателна система
  • Толерантна имунна система
  • Предпочита земеделските храни

А кръвна група е известна като  земеделската, предвид това, че в периода на създаването си преди 15 000 години тепърва древният човек започва уседнал начин на живот и сам отглежда храната си.

Б кръвна група характеристики

  • Силна имунна система
  • Реагира добре на стреса
  • Толерантна храносмилателна система
  • Усвоява добре млечните продукти

Кръвна група Б съчетава в себе си качествата на „хамелеон“ и в менюто й влизат както храни от животински източници, така и растителни. Отлична устойчивост към много съвременни заболявания, ако се спазва правилен хранителен режим според кръвната група и се практикуват физически упражнения или спорт.

АБ кръвна група характеристики

  • Съчетава характеристиките на А и Б кръвна група
  • Чувствителна храносмилателна система
  • Изключително адаптивна имунна система
  • Реагира най-добре към стреса

Представителите на кръвна група АБ са доста по активни от А кръвна група и съчетават в себе си изразената жизнеспособност, наследена от предците им от Б-кръвна група.

Имайте в предвид, че при всеки хранителен режим съобразен с кръвната ви група, изборът на храни е разделен в няколко групи: Месо и птици, морска храна, яйца и млечни изделия, растителни и животински мазнини, плодове, зеленчуци, ядки и семена, варива и бобови култури, хляб и тестени изделия, зърнени и макаронени храни, сокове и течности, ароматни подправки, чай от билки.

Ако се храните според кръвната си група, неминуемо ще се доближите до вашата природа и корени, така ще си осигурите: здраве, добра физическа форма и кондиция.

Освен храната друга важна стъпка към здравословния начин на живот се явява и физическата активност.

Ако към дневният си хранителен режим добавите и фитнес програма  със сигурност ще ускорите резултатите за бързо влизане в желаната форма.

В случай, че искате да намалите теглото си, спокойно може да изпълнявате фитнес упражнения за отслабване, които ще доведат до по-бързото достигане на желаната от вас кондиция и фигура.

 

Не пропускайте да спортувате, дори и в къщи винаги може да изпълнявате упражнения и да поддържате фигурата си в кондиция и тонус.

Направете своята инвестиция в здравето си днес, за да бъдете здрави утре!

Сподели статията

За Автора: Светослав Ковачев

Светослав Ковачев стартира спортната си кариера през далечната 1995 г. с тренировки по тежка атлетика. През 1998 г. продължава своето професионално развитие в катедра „Тежка атлетика“ към НСА. Там се среща и черпи от опита на професионалисти в областта, като професор Владимир Боянов, професор Павел Добрев, както и от много наши изявени състезатели по културизъм, силов трибой и щанги. През 2002 г. се дипломира като професионален фитнес инструктор при Доцент Владимир Боянов в НСА, след което участва активно в менажирането и разработката редица фитнес зали, а като индивидуален фитнес треньор печели симпатиите на клиентите. През 2002 г. завършва бакалавърска степен УНСС специалност “Счетоводство и контрол“. През 2003 г. завършва магистърска степен в НБУ специалност „Бизнес администрация“. През 2009 г. успешно завършва след дипломна квалификация American University in Bulgaria на тема: “Strategic Planning and Policy making.” Интереси: Уеб дизайн и реклама (SEO, WordPress, Adobe Photoshop, PowerDirector, Paint и др.) Автор на над 80 статии за здравословно хранене и фитнес. Организатор и съмишленик в организацията на курсове за фитнес треньори и диетолози към NAFA (Nord American Fitness Academy).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *