• Наска

Каква е тайната на загадъчните рисунки в Наска?

Пустинята Наска е едно много загадъчно и много интересно място, което буди сериозен интерес още от древността, но през 1947 година, на бял свят излиза първата официална публикация за загадъчните рисунки, които могат да бъдат видяни само от самолет.

Трябва да знаете, че тези рисунки са наистина впечатляващи, а и изрисуването им е изключително сложно, тъй като са направени около 500-ата година от новата Ера, когато е нямало нито самолети, нито каквито и да е летателни средства и просто хората е нямало как да знаят, какво всъщност творят.

Тези рисунки в пустинята Наска обхващат площ от цели 500 квадратни километра, което е нещо огромно и величествено. Интересно е, че самата пустиня е била покрита със странни черни камъни, а при отместването им са се появявали светли минерали и така са възникнали рисунките.

Самото платно Наска е изключително интересно и разнообразно, като представя различни фигури, най-големите от които са Китът, Паякът и Маймуната. Всъщност все още никой не може да даде отговор каква е ролята на тези километрични рисунки и как толкова древен народ е успял да ги направи, без извънземна намеса.

Рисунки в пустинята

Рисунките в Наска

Някои смятат, че тези рисунки са нещо като обозначителна писта за извънземни кораби, други смятат че са били знак за боговете, трети пък са на мнение, че това е един огромен учебник по астрономия, но никоя от тези теории не може да бъде потвърдена и в общи линии учените са се отказали да търсят отговора за загадъчните изображения.

Според повечето професори, народът обитавал Наска е бил много развит и интелигентен за онези години, а в околността са открити руини от пирамиди, златни накити и богатства и всякакви ценности, които не са били обичайни за древните занаятчии.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *