• елф

Измислица ли са елфите?

Въпреки че живеем в един много модерен свят, все още много хора вярват в древни мистерии, които и до ден днешен са неразгадани. Научно-фантастичните филми, винаги ни запознават с някой древен вид същества, като орки, дракони, елфи и други. Именно елфите ще разгледаме в този материал, тъй като за тях се смята, че наистина са съществували и че дори все още обитават нашият свят.

През 2006 г. мистериозно изчезва антроположката Калена Сьондергаард, която е вярвала в съществуването на елфите и упорито ги е търсела.

Цели 7 години нямало никакви данни около изчезналата датчанка, като миналата година тя е открита в исландската пещера „Рок Елф“. За тази пещера също има много легенди, като местните жители са я обявили за вход към подземното царство на митичните същества. Въпросът който трябва да си зададем в случая е възможно ли е всичко това да е вярно и наистина да има подобни същества?

Калена Сьондергаард е открита чисто гола до входа на пещерата от Амор Гудьонсен, която е служителка на Националната спасителна служба. „Беше свита като животно и говореше на някакъв непознат език. Единствената позната дума, която се разбра, е една староисландска дума за елфи”, спомня си тя. Интересното обаче е, че по тялото на антроположката няма никакви следи от насилие, но пък са открити много странни татуировки по гърба й. Според учените, татуировките напомнят древният език на викингите, които са се заселили в Исландия през 874 г.

Елфи

Има ли елфи?

Откритата след 7 години изгнание Калена Сьондергаард все още е откъсната от реалността, като със сигурност ще пробуди сериозен научен интерес, а разбира се и пещерата „Рок Елф“ ще бъде изследвана за каквито и да е доказателства за съществуването на митичните елфи.

Факт е обаче, че до сега никой не се е срещал с тези същества, които според филмовите продуценти са много интелигентни и често разполагат със суперсили. Дали обаче те наистина съществуват и се спотайват по необитаемите  места на нашата планета? Това оставяме да прецените вие, нашите читатели.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *