• Здравословно отслабване

Здравословно отслабване

Отслабването може да настъпи поради породен здравословен проблем и против волята. Вторият начин за загуба на тегло е целенасочено следване на диета. Ако при първият вид отслабване е нужна незабавна консултация с доктор, то вторият вид трябва да бъде регулиран от самия човек.

Целенасочената загуба на килограми трябва да следва принципа за постепенно и бавно отслабване. Според специалистите, организмът не се подлага на стрес при загуба до 1 килограм на седмица. Дългосрочната диета дава по – добри и и по – трайни резултати. Бързото отслабване е критикувано от голяма част от диетолозите. То може да доведе до здравословни проблеми и чести промени в телесното тегло.

След приключването на диета за бързо отслабване, ефектът йо – йо се проявява в 80% от случаите. Въпреки негативните страни на бързия режим за смъкване на излишни килограми, все повече жени се спират на него преди наближаващи празници и почивки. За да може да определим диетата като здравословен начин за отслабване, тя не бива да се основава на гладуване. Разликата между ограничаването на количествата храна и гладуването е съществена. Когато се намали драстично приемът на храна, тялото изпада в състояние на постоянна умора и загуба на енергия. За да възстанови силите си, организмът започва да пести калориите, а това затруднява цялостният процес на отслабването. От друга страна, ограничаването на количеството приета храна оказва положително влияние върху действието на диетата. Тялото продължава да приема ценните хранителни вещества, като същевременно изгаря наличните мазнини. Диетолозите са на мнение, че здравословното хранене е добър способ за регулиране на килограмите. Храните, които влизат в списъка на здравословното хранене са източници на енергия и хранителни вещества. Количеството на калориите е силно занижено. За да определим диетата и отслабването като здравословни трябва да прибавим и упражняването на спорт или физическо натоварване. Упражненията поддържат духа бодър и помагат за топенето на мазнините.

Отслабването е процес, който изисква търпение и спазване на добра хранителна култура. Нездравословното отслабване може да доведе до покачване на килограми.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *