• Семейство

Ето как да имате щастлив брак и семейство!

В наши дни все по-рядко се наблюдават здрави семейства, от които да струи щастие. Повечето хора чакат да им се случи нещо или да постигнат дадена цел, за да са щастливи. Те смятат, че парите, материалните придобивки и луксът ще им донесат щастие в семейните отношения.

Оказва се обаче, че нито едно гореизброените “условия” не важи за истински щастливите семейства. Ако искате да разберете дали вие сте от тях или просто да се поучите как животът и семейните отношения могат да се подобрят, то следващите абзаци са за Вас.

1. Щастливите семейства се стремят да си създават свои традиции. Пеене на песни по време на път, готвене заедно в неделната утрин, гледане на смешен филм или нещо, което само вие си знаете – това е в основата на хармонията и здравата връзка между членовете на едно семейство. За децата подобни традиции създават чувство на сигурност и хармония.

2. Пътувайте заедно, където и да е. Щастливите семейства не чакат да спечелят екскурзия от лотарията, за да тръгнат на път. Те просто вземат храна и одеала и отиват на пикник. Семейният бюджет винаги може да понесе разходка сред природата с колата или просто похапване на някоя полянка.

3. Спортувайте заедно. Ако искате да сте от отбора на щастливите семейства спортувайте заедно. Разделяйте се на отбори, давайте всичко от себе си и се забавлявайте. Децата никога няма да забравят тези мигове, а вие и вашата половинка ще се почувствате отново на 15 години.

щастлив брак и семейство

Всеки заслужава щастливо семейство

4. Хранете се заедно. Никога не превръщайте яденето в хапване на крак, който и когато реши. Създайте си навик да се храните заедно поне веднъж дневно. Това ще сплоти още повече семейството и ще отпусне децата да споделят проблемите си.

5. Винаги намирайте време един за друг. Разпределяйте задълженията си така че, винаги да имате възможност да поиграете с децата или да поговорите с половинката си. Вниманието и грижата един към друг  стоят в основата на всяко щастливо семейство.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *