• драма

Защо имаме нужда от драма в отношенията ни

В един момент се чувствате щастливи с 20-годишен брак зад гърба си, а в следващия разбирате, че половинката ви изневерява с някой 10 години по-млад от вас. Защо имаме нужда от драма в отношенията с любимия човек?

Повечето жени са имали поне една драматична връзка. Някои жени сякаш привличат неприятностите като магнит, а други – остават недокоснати от проблемите. Драмата ви пречи да изградите живота си, да се радвате на любимото предаване, без да избухвате в сълзи. Цветовете са по-ярки, а смехът – по-звънлив, когато няма драма, нали?! След приключване на някоя драматична връзка се чувствате така, сякаш сте свалили 500-килограмова тежест от гърба си. Тези бедствия обикновено са провокирани от мъже, но не рядко жените са тези, които превръщат любовта в драма.

Мистерия, интрига и… драма

В началото ви е забавно. Намирате новия си партньор за много сладък и мил. Минават 3 месеца и започвате да чувствате облекчение, когато сте сами. Няма интрига, мистерия, тръпка. В този период много жени предпочитат да драматизират, вместо да запретнат ръкави и да променят нещата. Първоначалната несигурност ви кара ревнувате и да омаловажавате всичко, което правите. Точно така започват неприятностите. Винаги искаме това, което не можем да имаме. При някои от нас това се превръща в истинска драма и ни пречи да създадем нормална връзка. Всеки нов партньор ни отегчава. Завиждаме на приятелките си за готините гаджета, вместо да вложим тази енергия във връзката си и да я направим по-успешна. Ето защо не бива да заблуждаваме себе си и да търсим неангажираща връзка от страх да не ни наранят, когато мечтаем единствено за семейство и деца.

Когато драматизираме, не можем да познаем любовта. Ако винаги очакваме да ни се случи нещо лошо, ще привличаме само неприятности. Някои жени започват да драматизират излишно отношенията си, когато са под влиянието на алкохола в малките часове на нощта. Замислете се колко често драматизирате всичко, което ви се случва и му придавате твърде голямо значение. Ако искате да сте щастливи в любовта, забравете за драмата!

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *