• Мюсли

Диета според проблемните зони

диета според проблемните зониЗа оптимален ефект диетата ви трябва да е съобразена с типа фигура. Само така новият хранителен режим ще доведе до задоволителни резултати и ще ви помогне в борбата с излишните килограми. Дали сте спортен тип, пълни, Рубенсов тип или стандартни, преценете сами.

Спортните натури по-рядко се оплакват от така наречената “портокалова кожа”, но пък са предразположени да трупат тлъстинки в областта на корема. Могат да се справят с този проблем, ако ограничат преяжданията. Не вечеряйте след 18 часа и избягвайте мазните и пържени храни, сладкишите, алкохола и кофеина. За предпочитане е да готвите почти без сол и да обезсолявате сиренето. Киселите и пикантни храни увеличават апетита и ви подтикват да изяждате по-голямо количество, отколкото имате нужда. Заложете на зеленчуците и плодовете.

Пълничките жени са предразположени да пълнеят в областта на ханша и бедрата. Вие се нуждаете от повече храни с фибри и целулоза. Често имате проблем с обмяната на веществата. Ще засилите метаболизма с повече плодове и зеленчуци. Ограничете сладките и калорични храни, тестените продукти, майонезата и мазните сосове. Като цяло намалете солта и захарта.

Жените от така наречения “Рубенсов тип” трябва да хапват често и по-малко. След 18 часа е най-добре да се ограничат само с вода. Избирайте обезмаслени млечни продукти. Добре е да пиете много вода – около 2 литра дневно. Хапвайте свободно риба, не мазно месо, извара. Не гладувайте, но за вас са препоръчителни разтоварващите дни. Поне веднъж седмично си направете разтоварващ ден, през който пийте само течности – плодови и зеленчукови сокове, бульони, минерална вода, чайове.

Жените с идеални пропорции като цяло нямат проблем с излишните килограми. Дори и да напълнят, при тях това не е толкова видно. Те обаче са предразположени да трупат килограми в областта на корема и бедрата. За да избегнат напълняването в тези зони, е добре да хапват повече зеленчуци и плодове, пилешко месо, риба. Обездвижването е враг на стройната фигура, затова спортувайте и се разхождайте ежедневно.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *