• Причини за напълняване

6-те най-чести причини за напълняване

Голяма част от хората смятат, че за да поддържат ниско тегло трябва да следват популярния принцип „яж по-малко, спортувай много“. Но последните данни от редица изследвания в тази насока показват, че за наднорменото тегло са виновни много други странични фактори, освен липсата на сериозно физическо натоварване и количеството храна.

Първият фактор, влияещ на теглото ни, е липсата на сън. Ако не осигуряваме на организма си достатъчно почивка, той забавя своя метаболизъм и това води до напълняване, раздразнителност, дори депресия.

На второ място се нарежда видът на храните, които консумираме. Трябва да четем внимателно етикетите на стоките и да знаем колко мазнини и захар ще поемем с тях. Ако успеем да ядем по-малко вредни неща, половината работа в стремежа ни да отслабнем е свършена.

Третата грешка, допускана от много хора, най-вече дами, е строго да следят калориите, а не хранителните вещества, които приемат. Истината е, че трябва да консумираме повече продукти, богати на минерали и антиоксиданти, защото така организмът получава богата и балансирана храна, която не води до качване на килограми. Освен това полезните вещества са ключови за доброто здраве.

По последни данни четвъртата причина за затлъстяването е усвояването на естрогени. Приемането им зависи от нашия начин на живот и заобикалящата ни среда. Естрогенът се приема най-често от синтетичните химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика. Те вдигат концентрацията на хормони в нашия организъм и водят до надебеляване.

Петата причина за незадоволителна фигура е бързото хранене. Често липсата на време, особено в обедните почивки, ни кара да ядем нездравословна храна, в повечето случаи приета на крак от някое заведение за бургери, дюнери, пържени картофи и други мазни продукти.

Последната най-честа причина за напълняване е ограниченият прием на ленено или рибно масло, както и някои важни мазнини в ядките и семената. Тези вещества са изключително полезни и ни поддържат здрави и красиви.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *