5 причини да дарим пари за кучешки приют

ot-segashnia-ni-priut-5Всички се оплакваме от бездомните кучета, но много малко от нас правят нещо по въпроса. Когато някои стартира една наистина добра инициатива за закупуване на кучешки приют, ние отказваме да дарим своето левче. Ако имаше приюти за животните на улицата, всички щяха да са доволни. Затова преди да посегнеш на някое беззащитно кутре, помисли. Много хора изхвърлят кучетата си на улицата, когато вече не са им удобни. Ето ти 5 причини да дариш своето левче сега и да помогнеш за закупуването на приют АРСофия от неправителствена фондация Animal Rescue Sofia.

1. Приютът АРСофия да продължи да работи
Фондация Animal Rescue Sofia е задомила над 2300 бездомни кучета. Ако приютът бъде купен, неправителствената организация ще продължи своята работа и ще се опита да намери дом на още толкова животни. Представете си колко безащитни кучета ще получат подслон и колко нещастни случаи ще бъдат предотвратени. 

2. Направеното добро винаги се връща
Ние, българите, знаем само да се оплакваме, но рядко взимаме нещата в свои ръце. Силни сме да се заканваме пред телевизора как ще оправим България, но на практика нищо не правим. Ето ви един повод да направите добро и да промените нещо. Така ще положим основите на нещо голямо. Колкото повече приюти има в цялата страна, толкова по-малко бездомни кучета ще виждаме по улицата.

3. Съединението прави силата
Знаете ли, че ако всеки от нас дари по 1 лев за закупуване на приюти, проблемът с бездомните кучета ще бъде решен?! Ще спасим и себе си, и тях! Иска се толкова малко от нас, защо да стоим безучастни?

4. Да дадем добър пример на децата си
Ако искаме да възпитаме децата си по най-добрия начин, трябва да им покажем какво означава доброта и съпричастност. Нека ги научим да се грижат за животните и да мислят за тях. Лесно е!

5. Да докажем, че българите са милосърдни и добронамерени
Обикновено взимаме мерки, когато вече е твърде късно. Жалваме се, че някое бездомно куче ни е ухапало, но не се питаме защо се е стигнало дотук. Нека заедно покажем, че м имаме сърца и съвест и дарим по 1 лев за закупуването на приют.

Желаещите да дарят 1 лев, могат да го направят като изпратят SMS с текст: DMS DOG на кратък номер: 17 777. Нека си помогнем сами!


Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *