• здравословна храна

Ето какво да ядете, за да сте във форма!

Често натрупването на килограми се дължи на причини като депресия, тревожност, или пък прекалено често боледуване и използване на медикаменти. Здравословната диета, която сме ви подготвили съдържа съставки, които да предизвикат нужните „химични реакции“ в тялото и да му помогнат да се пребори с тези състояния. Тази диета е изключително подходяща за стресирани дами, които имат нужда от нов и свеж подход в борбата със стреса и килограмите. Тя дори може да ви помогне в предотвратяването на много по-сериозни болести като рак, например!


Необходими препоръки или какво да ядете:

1. сьомга, риба тон, скумрия, херинга (мазните морски риби са идеални и едновременно с това едни от основните съставки на тази диета)
2. грах, фасул, орехи (източници на ценни растителни белтъчини)
голямо количество зеленчуци и плодове дневно (най-добре зеленчуци със зелени листа и плодове с малко количество захар)
2. зехтин „extra virgin” студено пресовано (това са мазнини, които не трябва да се използват за пържене на ястия – бързо изгарят)
3.  препоръчват се млечни продукти с ниска стойност на мазнини
4. бяло месо напр. пуешки гърди без кожа (това е начин за избягване на наситените мастни киселини)

Какво не трябва да ядете
1. продукти пържени с мазнина не са препоръчителни
2. маргаринът не се препоръчва
3.  фабрично произвежданите сладкиши и бисквити, чипсове, вафли и закуски са строго забранени.

Основата на тази диета са пресните плодове и зеленчуци, а също така ненаситените мастни киселини. Това е диета за всички, които са налегнати от всекидневната меланхолия.

във форма

Повече риба – по-малко проблеми

Като една от малкото уравновесени диети, основана на опита на ескимосите, доставя много витамини и минерали, антиоксиданти, целулоза и салицилати, както и необходимите вещества  при намалена устойчивост на организма или настинка (горски и сушени плодове, чай).

Важен елемент на тази диета са мазнини от първо пресоване, т.е. зехтин и рапично олио, богати стойности на омега 3 киселини, антиоксиданти.
Добро допълнение на диетата може да бъдат въглехидратите, особено съдържащите се в пълнозърнестите и типовите храни, но се забранява подслаждането на напитките.

 

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *