• Лох Нес

Чудовището от Лох Нес е умряло?

Неотдавна ви разказахме за чудовището от Лох Нес, което е едно от най-големите мистерии вече толкова много години. Неси, както повечето хора го наричат, обитава шотландско езеро, което пък е една от най-големите атракции на местно, дори и световно ниво.

Интереса към Неси е огромен още от 1933-а година насам, като множество туристи са ходили до Шотландия, само и само да направят снимка на мистичният воден звяр. Гари Кембъл е сред хората, които са направили най-много снимки на Неси, но самият той споделя, че вече 18 месеца няма ни вест, ни кост от легендарното чудовище. Според него, това е много притеснителна новина, тъй като в днешно време всеки има телефон с камера или пък само дигитална камера и много лесно може да бъде заснето въпросното чудовище.

Факт е, че година и половина никой не е споменавал името Неси, което пък се отразява негативно на Шотландия и езерото Лох Нес. Някои предполагат, че чудовището е мъртво, но това не може да бъде установено, тъй като водите в езерото са изключително дълбоки със своите 250 метра, а освен това са много мрачни и студени. Самото езеро е възникнало след отдръпването на големите ледове и затова е толкова негостоприемно.

Други пък се шегуват, че чудовището от Лох Нес е избрало малко по-благоприятна обстановка и се е насочило към Австралия.

Неси

Това ли е чудовището от Лох Нес?

Неотдавна в района на Магнетик Айлънд бе заснет подобен воден звяр и буквално за няколко месеца, това място стана топ-дестинация за хиляди туристи. Разбира се е много трудно, да не кажем и невъзможно, Неси да се премести от Лох Нес в Магнетик Айлънд, тъй като разстоянието е доста голямо, а и разликата в климата е поразителна.

Новината, че никой не говори за Неси обаче е доста притеснителна и затова, множество специалисти отново започнаха да издирват чудовището. Дори самият Чарли Шийн призна, че се е разхождал по брега на Лох Нес, за да търси звяра, но все пак го е правел с бутилка уиски в ръка. Дали Неси е изчезнал или никога не е съществувал, оставаме да прецените вие.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *