• чудовището лох нес

Измислица ли е чудовището от Лох Нес?

Неси

Неси от Лох Нес

Чудовището от популярното езеро Лох Нес е една от най-обсъжданите теми вече стотици години, като за първи път се е споменало за чудовище през 530-а година. Самото езеро се намира в близост до шотландският град Инвърнес, като е доста дълбоко и именно за това се смята за мистериозно.

Чудовището е познато под името Неси и е причината, всяка година хиляди туристи да минават покрай малкото шотландско градче, с надеждата поне за миг да зърнат това чудато създание, което обитава водите на езерото. Разбира се има редица истории и легенди за звяра от Лох Нес, но пък няма доказателства за подобно творение на природата, а също така няма официални данни за жертви на Неси.

Въпреки че се заговорва за чудовище през далечната 530-а година, то интереса към Неси се е увеличил чак през 1933-а година. Тогава семейство Спайсър са подали сигнал в близкото полицейско управление, като са били в шок. Те са твърдели, че на пътя им се е изпречило нещо невиждано и огромно, и само късмета им е помогнал да се отърват без наранявания. След този сигнал са се появили още редица подобни, но естествено без реални доказателства.

Интересен е факта, че всички описват чудовището по различен начин и никой не е успял да го заснеме. Другият любопитен въпрос е как е станало толкова голямо чудовището, с какво се прехранва, мъжко ли е, женско ли е, има ли малки и от какво са произлезли. Разбира се, на тези въпроси няма отговор, като повечето водолази, които са се гмуркали във водите на Лох Нес твърдят, че това езеро е дълбоко над 200 метра, а самите води са много мътни и нищо не може да се види.

Естествено всеки може да вярва в каквото си иска, но наистина този въпрос за Неси вълнува човечеството вече толкова много години и никой не може да каже, дали това е реалност или просто местните жители манипулират туристите, за да поддържат легендата жива.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *