• Закуска

Съвет за успешно начало на деня!

Закуска

Закуска за всеки

Сигурно вече сте се убедили, че както започне денят ви, така и ще бъде през целият ден. Именно за това е добре, да стартирате утрото по възможно най-добрият начин, но той естествено трябва да е здравословен и трябва да обърнете по-сериозно внимание на закуската.

В последните години стана модерно да се закусва на крак, с мазна баничка в ръка и боза или айрян в другата. Това обаче е възможно най-лошият избор, като е много по-добре да станете половин час по-рано и да си приготвите вкусна и полезна закуска, която да отговаря на вашият вкус, но и да не ви вреди. Един добър старт на деня е закуската с овесена каша, която е много здравословна и много вкусна ако се приготви по подходящият начин.

За овесената каша препоръчваме да добавите домашен мед, бадеми или мюсли с мляко (прясно или кисело, по избор). Смесвате всичко и получавате една чудесна закуска, изпълнена с витамини и много енергия.

Друг вариант е прясната салата, но разбира се ако сезонът го позволява. Ако нямате зеленчуци, то можете да заложите на плодова салата, направена от ябълки, банан, портокал и може би круша.

Яйцата също са много полезни, но разбира се не трябва да се прекалява с тях. Един омлет, в комбинация с полезни билки и пресни зеленчуци би бил перфектното начало на деня. Все пак, можете да пробвате и варианта със сушени плодове и извара, който също ще ви осигури нужните витамини и ще ви зареди с енергия.

За тези, които не обичат да готвят или не си падат по подобни рецепти, предлагаме вкусно българско кисело мляко, комбинирано с няколко резена ябълка, половин или един банан и малко корнфлейкс.

Разбира се има и още варианти за полезно и пълноценно хапване, но за целта ще трябва да продължите да четете нашите материали и да влезете във форма за лятната ваканция.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *