• Здравословно хранене

Супер храни за здравословно хранене

Здравословното хранене се основава на идеята за балансиран прием на храни. Целта е организмът да бъде снабдяван с необходимото количество хранителни вещества и витамини. Когато се говори за храни, които са подходящи за режима на здравословно хранене се казва, че плодовете и зеленчуците държат първенството. Ще разгледаме няколко супер храни, които трябва да присъстват на трапезата на всеки човек с добра култура на хранене.

Авокадото може да бъде определено като екзотична храна. За наша радост, то се намира лесно в големите вериги хранителни магазини. Този плод съдържа изключително високо количество калий. В състава на авокадото липсват натрий и холестерол. Можете лесно да познаете кога плодът е узрял. Той трябва да бъде с черен цвят, а при натиск да се усеща известна еластичност.

На второ място в списъка се подреждат бананите. В съдържанието на южния плод се откриват растителни влакна, калий и витамин С. Бананите не съдържат холестерол и натрий, а ниското съдържание на мазнини ги превръща в подходяща храна за отслабващи хора. Следващият супер продукт е колкото традиционен, толкова и непознат. Гъбите печурки са известни с превъзходния си вкус. Те са препоръчителни за всеки, който желае да се храни здравословно. В техния състав липсват мазнини и натрий. Печурките са богат източник на въглехидрати и протеини. Почти всеки от нас пази спомени от детството, в които е похапвал варена царевица. Този природен продукт е отлична храна за всяка диета. В царевицата липсват мазнини и холестерол. Редовната консумация на тази храна ще подсили организма с витамин С. През зимния сезон може да се отдадете на похапване на тиква. Тя е известна с високото си съдържание на витамин А и витамин С. В същото време, тиквата не влияе пагубно на фигурата, тъй като в състава й не влизат мазнини. Морковите и доматите са задължителни! В тези зеленчуци се съдържа голямо количество витамин А и растителни влакна. Морковите са източник на бетакаротин и витамин D.

Супер храните за здравословно хранене предлагат богато разнообразие. Какъвто плод или зеленчук да изберете, бъдете сигурни, че изборът ще бъде правилен!

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *