• Сен Бартелми

Сен Бартелми – една чудесна дестинация за вашата ваканция

Сен Бартелми

Един чудесен, но и доста скъп остров

Лятната ваканция е времето за пълноценна и качествена почивка, но да не забравяме, че и зимата е подходяща за почивки, а какво по-хубаво можете да искате от един топъл и луксозен остров. Ако имате достатъчно финансови средства не е лошо да се поглезите и да си подарите една незабравима почивка на остров Сен Бартелми.

Този кокетен и изключително атрактивен остров е отвъдокеанско владение на Франция, като се намира в Карибско море. Познат е като острова на богатите и това не е случайно. Стандарта на живот там е много висок и Сен Бартелми се издържа предимно от приходите от туризъм и чуждестранните инвестиции.

Островът има около 25 хотела – бройка, която не е много голяма, но точно това е интересното на тази дестинация. Годишно този френски курорт се посещава от около 200 000 туристи, които отиват там да си почиват на спокойствие и да се радват на изключителния лукс. Интересна подробност е, че по-голямата част от хотелите са бутикови и предлагат не повече от 15 легла.

Остров

Кристално чистите води на острова

Разбира се, на острова има и частни вили, които могат да бъдат наети за около 400 евро на вечер. Най-голяма посещаемост в Сен Бартелми има по Нова година, когато редица милионери решават да изпратят старата година на плажа, а не в някой гъстонаселен град, обхванат от сняг.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *