Сваляне на излишните килограми с кардио уреди

В забързаното ни ежедневие, все по-рядко се замисляме какво ядем и как се храним. Нездравословното хранене води до натрупване на излишни килограми, а това от своя страна, често е причина за здравословни проблеми. Ако и Вие сте с наднормено тегло, то вай-добре е веднага да помислите за сваляне на излишните килограми, тъй като, ако до момента нямате здравословни проблеми, то това не е гаранция, че в най-скоро време няма да се появят такива.

Има много начини за сваляне на излишните килограми – диети, спорт, медикаменти, упражнения и други. Тук обаче, ще обърнем специално внимание на свалянето на излишните килограми, с помощта на кардио уреди. Вероятно някои от Вас не са чували за наличието на тези уреди, или пък ако знаете че те съществуват, то може би незнаете какви са точно и за какво служат. Именно това е целта на тази тема – да Ви запознаем с кардио уредите и да Ви кажем как може да се отървете от излишните килограми с тяхна помощ.

Упражненията с кардио уреди, освен че са средство за топене на мазнини, укрепват сърцето и белите дробове. По този начин ще се предпазите от хипертония, инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми. Най-популярните и често използваните кардио уреди са следните:

Бягаща пътека – това е най-популярният кардио уред. Той е снабден с компютър, който измерва темпото Ви, калориите, пулса, скоростта, времето и разстоянието, което сте пробягали, а в някои случаи дава възможност за регулиране на наклона. При различните модели, бягащата пътека може да не притежава някои от описаните функции, или пък да притежава други, различни от описаните.

Велоергометърът, представлява велосипед, който обаче не се движи когато го карате. Важно е, преди да започнете тренировката, да нагласите седалката на подходящата за Вас височина, за да не се чувствате дискомфортно, докато тренирате. Подобно на бягащата пътека, и този уред е снабден с компютър, който ще Ви показва темпото, калориите, пулса, скоростта, времето и разстоянието, което сте изминали.

Степер – когато тренирате на него, не трябва постоянно да държите ръцете си на хватките, тъй като несъзнателно част от теглото Ви отива в ръцете и по този начин упражнението Ви не е достатъчно интензивно. Този уред също има компютър, който измерва пулса Ви, калориите, времето и стъпките, които сте направили.

Кростренажор – когато тренирате на този уред, трябва да го настроите на по-високо съпротивление, тъй като, ако не се потите и задъхвате, то ефектът от тренировката Ви ще е минимален, или даже нулев. Подобно на всички останали уреди от този тип, и тук компютърът измерва пулс, калории, темпо, скорост, време и разстояние.

Гребен уред – благодарение на този уред, Вие ще симулирате гребане. Той има подвижна седалка, ръкохватки, свързани с амортисьори и степенки за краката. Компютърът ще отчита пулса, темпото, времето, скоростта, дистанцията и броя загребвания, които сте направили.

Който и от уредите да изберете, интензивните упражнения с него ще Ви помогнат да постигнете желания ефект по-бързо. Комбинирането на упражнения с всички кардио уреди, още повече ще ускорят процеса за сваляне на излишните килограми. Трябва обаче да бъдете внимателни, за да не се претоварите. Поради тази причина, най-добре е преди да започнете тренировките си, да се консултирате с фитнес инструктор.

Сподели статията

За Автора: blogger

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *