• Плодове и ядки

Разделното хранене – враг №1 на целулита

разделно храненеИскате ли да се отървете от грозната портокалова кожа веднъж завинаги? Специалистите съветват да консумирате различните типове храна поотделно или с други думи да се придържате към т.нар. разделно хранене. Така ще отслабнете и целулитът значително ще намалее. При ежедневно спазване на изискванията, редовно правене на упражнения и масажи с подходящ лосион има голяма вероятност да забравите завинаги за портокаловата кожа.

Но какво ще рече различни типове храна? Общо взето при този популярен режим, за който бихте могли да прочетете много в интернет, продуктите се разделят на три главни групи: съвместими, несъвместими и неутрални.

Към първата група спадат храните, които са богати на белтъчини – всички видове месо, мляко, млечни продукти, яйца. Освен това в нея влизат плодовете, портокаловият сок, виното, подправките за салати като майонеза, оцет, олио и зехтин.

Към втората група спадат всички видове ядки и семена без фъстъците, храните, богати на мазнини като олио, зехтин, сметана, масло, както и всички зеленчуци. Освен това тук се включват житни кълнове, овесени трици, мед, стафиди, водка, джин, ракия и уиски.

Към третата група спадат овесени ядки, брашно, пълнозърнест хляб, царевични ядки, ръж, жито, ориз. Също така се включват стафиди, сладки круши, сладко грозде, смокини, фурми, зелени банани, картофи, прясно и кисело в малки количества, доматен сок, мед в ограничени дози, небетшекер, кефир, бира.

Принципът на самото разделно хранене е изключително прост. Неутралните продукти от втора група могат да се консумират както с тези от първа, така и с тези от трета група. Храните от първа и от трета група обаче не бива да се смесват!

Милиони дами по целия свят спазват този лесен режим и твърдят, че няма как при ежедневно и стриктно придържане към него да не се свалят поне няколко килограма. Привърженичките на разделното хранене са категорични още, че то заличава грозната портокалова кожа. Според тях разделното хранене винаги подобрява състоянието на организма и е много хубаво, когато човек свикне да се храни по този начин.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *