• Подходяща диета

Подлагате се на диети, но без ефект?

Сигурно на много от вас се е случвало да се подлагат на тежки и изтощителни диети, които за момента дават резултат, но само след 1 или няколко седмица, отново натрупвате излишните килограми. Това е още по-досадно и изтощително от самите диети, но ние ще ви разкрием какви може да са причините.

Една от най-често срещаните грешки е изборът на неподходяща диета. Всеки организъм е различен и съответно реагира различно при промяната в хранителния режим. Именно затова е препоръчително преди да предприемете каквито и да е мерки да се обърнете към диетолог или пък да избягвате диети, които са строго ограничени откъм въглехидрати, тъй като това може да доведе до необратими вреди за организма ви.

Бързото редуциране на килограми също е лош пример. Свалянето на много килограми за кратък период от време е доста вредно, а и много често не дава желаният резултат. Ако все пак сте избрали да се подложите на подобна диета и виждате, че няма резултат, то не се отчайвайте, а се старайте да обичате тялото си такова, каквото е, а промените ще дойдат с повече усилия и време.

Липсата на подкрепа от близки и приятели може да окаже много негативно влияние около вашата диета. Докато се опитвате да свалите няколко килца от дупето, за да се намъкнете отново в тесните дънки, всички около вас се тъпчат със всевъзможни вкусотии и това допълнително ви изнервя. Най-добрият начин е да се подложите на групово отслабване, с хора които ви разбират, но за съжаление това е много трудно и ще трябва да се справяте сами.

Лишението често води до обратни резултати. Колкото повече се ограничавате да не ядете нещо, толкова по-силно започвате да го желаете. Като за пример можем да посочим шоколада. Опитвате няколко седмици без да ядете шоколод, но в един момент се отдавате на изкушението и буквално не можете да се спрете и цялата ви диета отива подяволите. Може би най-трудното нещо е да се откажете от любимата си храна, но ако успеете да го направите, то резултатите ще дойдат не след дълго.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Подлагате се на диети, но без ефект?

  1. 16.02.2014 at 15:39

    Много е важно някой да те подкрепя в гладуването и да ти дава полезни съвети. Ако не сте сигурни в диетата, по-добре наистина питайте специалист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *