• Отслабване

Отслабване без диета? Как?

без диета

Отслабване без диети

Проблемите с наднормено тегло са сред най-често срещаните в съвременния свят, като малко или много всички хора искат да отслабнат. Напълняването се дължи на много фактори, като стрес, нездравословно хранене, ГМО продуки и още куп причини, а едва ли искате да се подлагате на тежки и мъчителни диети, които да разстроят живота ви.

Е, в този случай имаме добра новина за всички вас, тъй като можете да отслабнете без да се подлагате на диети, като е нужно да спазвате няколко прости правила. Най-важното е да се храните бавно, да дъвчите храната повече, отколкото сте свикнали и да приемате повече течности.

Американски учени са установили, че бавното храносмилане помага за по-ефективното засищане на глада, а от друга страна, колкото по-бавно ядете, толкова повече течности пиете, което пречиства организма и не го натоварва с излишно храносмилане. Учените от Тексас са базирали тази своя теория на група хора, които са били разделени на две части.

Едните от тях са били притиснати от времето и е трябвало да ядат набързо, докато другите са били на обратният полюс. Втората група е разполагала с достатъчно време, за да не се притеснява за яденето, като е похапвала бавно и пълноценно, дори с кратки паузи.

Факт е, че тези, които са консумирали яденето си по-бавно са приели средно с 88 калории по-малко от тези, които са се хранели бързо. Може да ви се струва маловажно, но 88 калории на всяко хранене са си доста, а като добавим и повечето течности, то организма се чувства напълно заситен, което е една голяма крачка към вашето отслабване. Разбира се, бавното хранане ще даде резултат, но той ще бъде в дългосрочен план, така че не очаквайте чудеса за 1 или 2 седмици.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *