• Праскови

Диетата с праскови – лек и срещу лошо настроение!

За родина на прасковата се счита Китай. В областите на запад в древната страна на Изтока тази природна красавица се е ценяла като райски плод. Много са местните предания за нея, сходни с библейското за ябълката, с която Ева изкушила Адам, след което двамата били изгонени от блажения Рай. Противно на схващането за забранения плод, прасковата се приемала в древността за плод на боговете, който донасял на вкусилият го така желаното безсмъртие.

Заради високо си съдържание на калий, тази “братовчедка на райската ябълка” е особено ефикасна при нарушения на сърдечния ритъм. Прасковата има и доказано цялостно благоприятно действие върху имунната система. Нещо повече – изобилието на серотонин в нея, т. нар. “хормон на щастието”, ще ви върне незабавно и… загубената усмивка!

Лятото е особено подходящ сезон за диетата с праскови, сега те са в изобилие на пазара. В случай, че нямате здравословни проблеми със стомаха, тя ще ви помогне да изгорите средно поне по килограм излишно тегло само за един ден. Диетата обаче не е подходяща за прилагане от бременни и кърмещи жени и малки деца. Ако не спадате към тези групи обаче, сега е времето да се възползвате от този дар на природата.

Докато спазвате лекия разтоварващ режим, не бива да консумирате кетчуп, майонеза и други тежки сосове, освен това трябва да използвате само натурални подправки. Не се приемат също така захар и сол, алкохолни и газирани напитки. Задължително трябва да се изпива голямо количество вода – средно по два литра на денонощие, а в жегите може и до три. А ето я и диетата:

Закуска: една праскова, чаша зелен чай или кафе

Втора закуска: петдесет грама варено пилешко филе или бяла риба

Обяд: две-три праскови, двадесет грама твърдо сирене, което може да се замени с едно варено яйце или половин чаша прясно мляко с масленост до три процента

Следобедна закуска: една праскова и петдесет грама пълнозърнест хляб

Вечеря: чаша зелен чай (допустимо е и още една праскова)

Важно е да се запомни, че диетата се спазва не повече от пет дни.

праскови

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *