• Мъж и жена

Кой, какво и защо търсим в противоположния пол?

Чудите ли се какво ви привлича в противоположният пол и защо всеки мъж харесва определен тип жени, както и жените си падат по определен тип мъже?

Френски учени установиха, че външните черти на жените са от изключително значение за мъжката част от човечеството. Това е ясно, да. Въпросът е, че не красивите очи или красивите форми са притегателна точка за по-силния пол, а чертите по които нежната частнапомня за тях.

Изследователите проведоха опити, които ясно показаха, че мъжете са привлечени от половинки, които имат подобни на техните черти.  Тази теория се нарича още хомогамия, и е често срещана при животинските видове. Както знаем, те се размножават с генетично подобни. Френските изследователи обаче, доказаха, че силната половина от човечеството също притежава тази характерна особеност.

Учените от Монпелие дават на 100 мъже снимки на жени. Задачата на доброволците е да изберат най-привлекателните според тях. Повечето избират именно жени, с които имат сходни черти. Следващото доказателство в полза на теорията на хомогамията е изследване външните белези на двойки с деца. И тук се оказва, че мъжете и жените, свързани с общо дете притежават много сходни физически черти.

Противоположния пол

Какво ни привлича в противоположния пол

Ето защо според специалистите мъжете търсят своя огледален образ в лицето на своите половинки. Това до голяма степен отхвърля теорията за привлекателността на жените според техните форми, съвършени тела и т.н. и доказва, че себеподобните се свързват помежду си.

Също така има и друга теория, според която мъжете търсят жени, които приличат на майките им, а пък жените си падат по мъже, които приличат на бащите им. Проучването до голяма степен затвърждава и тази теза, тъй като нашите черти са наследени от майките и бащите ни и подсъзнателно търсим нещо подобно.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *