• кафе

Кафето е по-полезно отколкото си мислите!

Учени от Рурският университет откриха, че кофеинът ни прави по-щастливи. Условието за това, обаче е да бъде приет сутрин с кафето.

Изследователите провеждат опити с близо 70 доброволци, които да изброят положителни думи и изрази, показващи се на екран пред тях. На една част от хората учените дават по две чаши кафе. Оказва се, че доброволците опитали от ободряващата напитка са по-положителни и по-тонизирани от останалите с близо 10 %.

Германските учени откриват още, че сутрешното кафе повлиява и на реакциите. Според тях, кофеиновата напитка, приета в началото на деня прави хората прецизни в заниманията и изостря ума им. Учените споделят, че кафето повлиява успешно на мозъчните центрове, отговарящи за позитивното ни мислене и хормоните на щастието.

Сутрин с чаша кафе ще сме по-адекватни, по-прецизни и много по-креативни, защото позитивизма е ключът към всичко. Нека не забравяме, че кафето ни прави още по-концентрирани, по-работоспособни и при жените дори намалява риска от рак.

Доказано е, че 1 чаша горещо кафе ви прави много по-продуктивни, но естествено не трябва да се прекалява. Препоръчително е на ден да пиете най-много 3 кафета, които да са разпределени във времето.

Кафе

Пийте кафе и ще сте здрави

Примерно сутрин в 8:00 часа пиете първото си кафе, в 13:00 часа пиете второто си кафе и изключение прави третото, което трябва да бъде прието преди 18:00 часа, за да не нарушавате съня си.

Освен всичко останало, кафето е един от най-мощните антиоксиданти, като пречиства организма и ни зарежда с много енергия. Специалистите са на мнение, че кафето е най-полезно когато се пие след хранене, тъй като тогава се чувстваме най-отпаднали, а черната напитка буквално ни съживява.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *