• Часовник

Как да се преборите с времето?

В забързаното ежедневие много често повтаряме, че нямаме достатъчно време. Нямаме свободна минутка за детето, нито за любимия човек. Нямаме свободен миг дори и за нас самите. Съвременният свят изисква много жертви ако искате да сте успешни, но това обаче, също може да остане в миналото.

Лошата преценка на времето ни и нагласата, че то никога не ни стига са основните виновници да сме затрупани със задължения. Разбира се, винаги има изход от всяка една ситуация, а ако искате да решите този наболял проблем и да имате възможност да се справите със всичко  последвайте нашите съвети.

1. Изгответе си план на ежедневните задачки. По този начин вие се стремите да отметнете всичко отбелязано и на подсъзнателно ниво се настройвате за упорита работа до край. Така ще приключвате с работата, която имате и то навреме.

2. Винаги довършвайте веднъж започнатата работа. Това е от изключително значение, защото удовлетворението, което имаме завършвайки едно дело ни препрограмира за следващия успешен финал. Когато оставяме днешната работа за утре ние разконцентрираме съзнанието си, което ни кара да се въртим в омагьосан кръг. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, защото това води до провал.

3. Не пилейте времето си с безпредметно отваряне на пощата си и куп безполезни занимания. Замисляли ли сте се, колко често  просто си цъкате в даден сайт или надничате безцелно във Фейсбук? Кажете стоп на излишните дейности, които заемат две трети от времето ви.

Времето

Не можете да върнете времето

Затворете лаптопа или просто изключете телевизора, свършете задълженията си и се насладете на излишъка от време, който имате.

4. Винаги помнете, че успеха не е въпрос на късмет, а на правилно планиране и сортиране на приоритетите, така че не оставяйте нищо на съдбата и не се оправдавайте с нея. Всеки човек сам кове съдбата си, така че запрятайте ръкави и се хващайте за работа.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *