• Хубава жена

Как да се грижим за кожата си през зимата

грижи за кожатаЛютата зима идва с цяла лавина от неприятни и вредни въздействия върху кожата. Силният вятър, минусовите температури, слънцето и снегът навън, климатиците и парното вкъщи, изсушават, дразнят и зачервяват кожата. Ето защо трябва да се погрижим за нея с подходяща козметика.

Влизането от студено на топло и обратно разширява кръвоносните съдове на лицето и то става алено. Ако го правите твърде често, дори може да останете с разширени кръвоносни съдове задълго, а това не е никак красиво и може да се превърне в истински кошмар за една дама. Затова се постарайте затоплянето и охлаждането да става постепенно. Освен това през зимата мастните и потните жлези действат по-малко, което води до загрубяване на кожата, загуба на хидратация, еластичност и по-голяма вероятност за поява на червени петна и лишеи.

Специализираната зимна козметика е една защитна бариера за кожата, която може да ни спести много проблеми и затова не бива да я пренебрегваме. Добре е през студения сезон да използваме кремове богати на витамини, както и такива с хиалуронова киселина, екстракти от водорасли и други полезни растения.

Сухата кожа по принцип е по-уязвима, защото страда от недостиг на липиди, а през зимата и нивата на себум намаляват, защитните функции отслабват и това води до засилена загуба на хидратация. Тя е по-склонна към белене и прекомерно изсушаване в резултат на студа. Ето защо, ако имате суха и чувствителна кожа, задължително трябва да използвате мазен и богат на полезни съставки крем през зимата.

Козметиката, съдържаща хидратиращи и подхранващи екстракти, натурални масла и витамини, е най-добрата бариера за сухата кожа през студения сезон. Домашните маски също са чудесно разкрасяващо средство, а и излизат доста по-евтино. Не забравяйте, че не само лицето има нужда от защитни мазила през зимата. Погрижете се добре и за кожата на тялото, устните и ръцете, които също са уязвими.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *