• Събуждане

Как да разтълкуваме кошмарите?

Сънища

Сънищата говорят много

Всеки човек на планетата сънува. Сънищата са различни и строго индивидуални, като много пъти се случва те да отговарят на реалността или пък да предвещават нещо. Разбира се, сънищата могат да се тълкуват по много различни начини, но в този материал ще разгледаме тъмната страна на сънищата, позната предимно като кошмари.

Кошмарите понякога могат да са много реални и стряскащи, но те също имат скрит смисъл и са една игра на нашият мозък. Ето и 10 от най-често срещаните кошмари, които можете да преживеете и е хубаво да знаете какво означават.

1. Изневярата. Много често се случва да сънуваме, че изневеряваме на половинката си, без да знаем защо това се случва насън. Най-простото обяснение е липсата на внимание от страна на партньора ви, а ако сънувате, че изневерявате, то е най-добре да се опитате да се сближите с любимия човек.

2. Изпит. Сигурно и това ви се е случвало – да сънувате, че ви предстои тест или изпит в училище, работата или колежа. Този кошмар може да се разтълкува с липсата на увереност и че се чувствате неподготвени. Тук никой не може да ви помогне, като трябва да вземете живота си в свои ръце.

3. Летене. Да летите насън също е често срещано явление, но зависи дали контролирате полета или не. Ако имате контрол над ситуацията, то всичко е наред, но ако нямате, то това означава, че ви е страх да не загубите контрол над живота си, което е доста познат синдром, с оглед на обстановката, в която живеем.

4. Смъртта на сън може да означава много неща. Според водещите специалисти, ако се отървете на косъм от смъртта докато спите, то това означава, че ви предстои сериозна промяна в живота.

5. Паяци. Ако сънувате осмокраките гадини често, това означава, че сте жертва на манипулация или пък, че вие се опитвате да манипулирате някого.

6. Голота. Ако сънувате, че сте голи на публично място, това означава, че не сте уверени в себе си, срамувате се и ви липсват социалните навици.

7. Преследване. Ако ви преследват докато спите, това най-вероятно означава, че се страхувате от нещо в реалният живот и не искате да се изправите лице в лице с проблемите си.

Кошмари

Внимавайте с кошмарите

8. Оставане без зъби. Ако насън загубите зъбите си или пък ви окапе косата, това може да се тълкува като липса на самоувереност и че не одобрявате външният си вид. Също така, този кошмар може да се тълкува като безпомощност.

9. Изгубване. Ако се изгубите докато сънувате, трябва да помислите върху пътя, който сте поели. Липсата на ориентация насън се характеризира с липса на ориентация и в реалния живот.

10. Пропадане. Пропадането в съня трябва да ви послужи като аларма, че нещо не е наред. Пропадането означава липса на контрол или предателство от близък човек.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *