• красив дом

Как да изберем цветове за дома?

красив домОт край време се знае, че цветовете изиграват важна роля в ежедневието на човек. Ала понякога смелите им съчетания в дома ви, могат да не паснат съвсем добре на подходящия интериор. Именно затова ви предлагаме няколко съвета относно подходящи цветови гами за стаите на вашия дом, които биха могли да бъдат комбинирани и чрез използването на фототапети.

Цветове за кухнята

Сигурно напоследък се чудите защо сте качили килограми. Може причината да се дължи именно на неправилно подбрания цвят за вашата кухня. Според Фън Шуй съществуват различни цветове, при чието използване апетитът на човек се увеличава. Именно, за да ви предпазим от тази нелека задача, свързана с безбройни часове, прекарани в глад и блъскане във фитнеса, ви предлагаме подходящи цветове, които бихте могли да използвате за вашата кухня, и които винаги бихте могли да комбинирате с фототапет.

Неутралните цветове влияят върху отслабването. Ала използването само на един цвят в кухнята, може да я направи скучна. Именно затова ви препоръчваме да разгледате различните предложения за фототапети и да изберете подходящия за вашия вкус и стил.

Имайте предвид, че, ако заложите на оранжеви или сини цветове, те не само ще намалят апетита ви и ще успокоят вашето съзнание, но и ще го заредят с огромна доза позитивизъм.

Подходящи цветови гами за вашия хол

Това обикновено е една от най-обитаваните стаи и затова ви съветваме да не избирате прекалено крещящи цветове, тъй като те биха могли да натоварят както вашата психика, така и да развалят комфорта във вашия дом.
Едно иновативно решение за тази част от дома е използването на фототапет с флорални елементи. Това ще донесе както позитивизъм, така и уют. Зеленият цвят, в комбинация с фототапет от снимки на природата, ще ви зареди с енергия, като ще остави у вас усещането, че се намирате сред природата. А оранжевият цвят, съчетан с подходящи мебели и облицовка, ще „освети“ стаята и ще я напълни с много слънце и енергия. Препоръчваме ви да използвате фототапет с преобладаващ оранжев цвят, върху северната стена.

Подходящи цветови гами за вашата спалня

Кремавият, бледожълтият или бежов цвят, са едни от малкото цветове, които ще направят вашата спалня подходяща за сън и почивка. Жълтият цвят, от своя страна, ще придаде подходящата атмосфера на спокойствие. Светлосиният пък действа успокояващо, а в комбинацията с фототапет на гледка към морето, ще изпълни съзнанието ви с въображение и емоция.

Подходящи цветови гами за вашата баня

Макар и да не е едно от най-важните помещения във вашия дом, то е едно от най-често посещаваните. Използване на син цвят в банята ще ви доближи до споменът за морето. Докато червеното, ще въздейства енергизиращо. Зеленото ще направи банята ви да изглежда свежа, а жълтото ще въздейства ободряващо върху психиката ви. Баня в бежово, пък е новият хит на неутралните цветове. А той може да бъде комбиниран с различни други цветни комбинации.
Дори и да изберете някои от тези цветове, ако не ви се стори прекалено кичозно, използването на подходящ фототапет в банята, ще ви спести и допълнителни разходи.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *