• Бели зъби

Какво трябва да ядем за да са бели зъбите ни

Има ли на света човек, който да не си мечтае за холивудска усмивка? – Няма!

Ето защо сме решили днешната статия да е за това как всеки лесно може да я получи в домашни условия. Искате зъбите ви да са по-бели, а усмивката магнетична? Тази статия е за вас.

Бананова кора
Банан е плод, който съдържа голям брой хранителни вещества за организма. Кой казва, че банановите обелки са за боклука? Следващия път, когато наблизо има банан, то потъркайте обелката му в зъбите си в продължение на 2 минути. След 15 минути измийте нормално зъбите си с помощта на четка и паста за зъби.

плодовеЯгоди
Освен сладки и невероятно вкусни със захар, ягодите могат да озарят вашата усмивка по един толкова лесен начин. Всичко, което трябва да направите и да вземете 2 ягоди и да ги дъвчете в продължение на 2-3 минути. След това измийте зъбите си.


Лимонова кора или лимонов сок

Друг плод, който ефективно избелва зъбите ни, елимон лимонът. Високото съдържание на киселина, което съдържа той в кората си, му помага да направи усмивката ни звездна.
Така че, хващайте сокоизстисквачките и на работа!

морковиМоркови
Побързайте преди някой заек да е опразнил зеленчуковия магазин на ъгъла.
Морковите са сладки, вкусни и сокът им е изключително здравословен. Може да прозвучи трудно за вярване, но няколко минути дъвчене на суров морков ще накара зъбите ви да изглеждат по-ярки.

Сода
Денталните експерти съобщават, че един от най-безопасните и най-ефективните продукти са избелването на зъбите е содата. Тя помага за премахването на петна по зъбите, като едновременно с това предпазва емайла. Сложете малко сода за хляб на пастата си за зъби, изчакайте 2 минути и изплакнете.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

One thought on “Какво трябва да ядем за да са бели зъбите ни

  1. Магдалена Йордановаа
    09.07.2013 at 21:19

    просто си ги мийте и ше са ви бели… GOD!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *