Игри с децата през лятото

KidsЛетният сезон е време за веселба и игри. Ако детето ви вече е проходило и изглежда достатъчно сигурно, то ще има нужда да си играе повече. Вече няма да е никак просто – само да дадете храна на бебето и да го сложите в креватчето. Ще усетите, че малкото има желание да прекарва все повече време с вас или други деца и да се мръщи, когато го оставяте самичко. Ако сте взели решение да се посветите изцяло на грижите за него и не работите, е необходимо да помислите как да го развличате. Помнете, че вашето мъниче има нужда от игри, за да може да израсне общително и да запазите неговата естествена любознателност.

В тази статия ще ви дадем няколко предложения за разнообразни варианти, които да направят лятото на детето Ви и на вас самите приятно и весело:

1. Парти в басейн. За тази идея съвсем не е задължителен голям басейн. За едно невръстно дете е достатъчен такъв с диаметър около 1 метър. Направете игрите още по-забавни, като разплисквате водата и прибавите надуваеми играчки.

2. Градинско веселие. Ако не разполагате със собствен двор, бихте могли да се разходите в близкия парк. Заедно с детето можете да търсите цветя, детелини и други интересни растения.

3. Да направим замък! Игрите в пясъчник са друго любимо занимание на децата. Наскоро проходилите малчугани обожават да „творят“ и да „изграждат“ различни неща. Пясъкът е перфектното средство за тази цел.

4. Моят дом. Ако сте ходили в детски кът, сте забелязали колко много им допада на малките да влизат в къщички. Ако имате възможност да построите или закупите на вашето дете такова съоръжение, ще го направите наистина щастливо.

5. Хайде да рисуваме! За целта просто купете няколко цветни тебешира и разходете малчугана до близката площадка или в парка. Започнете да рисувате и ще видите как скоро след това и детето Ви ще прояви интерес към това занимание. За още по-голяма веселба на открито вземете и играчка, правеща сапунени мехури.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *