• любов

Защо жените казват по-често „обичам те“?

Всеки човек си мисли, че жените са много по-чувствителни от мъжете и влюбването при тях е много по-силно, отколкото при силната половинка. Е, ще трябва да ви разочароваме, тъй като прочутата фраза „обичам те“, изречена от жена, в повечето случаи не е искрена.

На подобно нещо са се натъкнали британски учени, които е трябвало да установят кой лъже повече за любовта – мъжете или жените. Истината е, че всяка трета дама казва на половинката си „обичам те“, просто от учтивост или от факта, че е притисната до стената и не знае какво да каже.

Повечето жени смятат, че тази култова и вече клиширана реплика е най-подходяща за интимните моменти и искат или не, казват на приятеля си, че го обичат.

В допитването са участвали 1 800 дами, което не е малка цифра и е факт, че 1/3 от тях послъгва и то може би за най-важното нещо от една връзка. За разлика от нежната половинка, мъжете по-рядко лъжат за чувствата си, но все пак 1 от 5 мъже казва на приятелката/съпругата си – „обичам те“, без да го чувства или мисли.

Установено е, че мъжете не обичат да прибързват с това признание, тъй като то е свързано с много емоции, голяма доза смелост и не малко срам.

Любов

Кой кого лъже?

Когато дамата не отвърне на мъжа на думите „обичам те“, то ситуацията става много неприятна за силният пол и именно за това, мъжете предпочитат да не избързват с подобно признание.

Около 50% от анкетираните жени са отговорили, че когато са чули фразата „обичам те“, не са отговорили, което затвърждава страховете на мъжете. Все пак, мъжете по-рядко признават чувствата си, но когато го правят са много по-искрени от жените, което вече е доказано с факти и изследване.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *