• любовни проблеми

Как да помогнете на децата си при любовни проблеми

Любовни проблеми

Всеки има нужда от подкрепа

Колкото и да не ви се иска, децата ви рано или късно порастват, а от вас зависи дали това ще стане с ваша помощ или децата ще трябва да се учат от връстниците си. Така или иначе, децата имат нужда от вашите грижи, така че трябва да се стремите да бъдете техни приятели, а не да ги покровителствате и да ги поучавате с лошите примери.

С неизбежният растеж, децата ви ще се сблъскват тепърва със заобикалящия ги свят, а също така и с любовта и провала във връзките. Именно тогава те имат най-голяма нужда от вас, но има огромно значение как ще подходите в конкретният случай и дали няма да ги разочаровате допълнително.

Ако децата ви страдат от раздяла, то не е добра идея да използвате заучени реплики като „казах ли ти, че така ще стане“, защото това допълнително ги натоварва. Тийнейджърите са много чувствителни и раздразнителни, така че подхождайте с нужното внимание, за да не ги подтикнете към правенето на още по-големи глупости.

Много е важно да премахнете бариерата на отношенията родител-дете и да си създадете доверие с тийнейджърите. Това ще ви помогне много в бъдещата комуникация с тях, като и те ще имат опора и човек, на когото да разчитат.

Любовните проблеми са неизменна част от живота на всеки човек, но те трябва да се преодоляват и да не се задълбава в тях, защото колкото повече дълбаете в една дупка, толкова по-голяма става тя. Бъдете винаги до децата си, подкрепяйте ги, защото все някога ще дойде момента, в който те ще се грижат за вас.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *