Една незабравима екскурзия до Враца

Не се сещаме за по-добър начин за запълване на свободното време от пътуването и отдаването на нещо, което обичате да правите. Опознаването на нов град, на ново кътче, е прекрасен начин да се разведрите и да разчупите ежедневието. В случай че разполагате със свободно време и не знаете как да го оползотворите, то една разходка до Враца със сигурност ще Ви допадне.

С какво ще Ви спечели Враца

Враца е очарователен български град. Той се простира сред Врачанската планина и е един от по-големите ни градове. Надморската височина е 344 метра и открива приятен изглед към Балкана. Заобиколен е от формите на Милин камък, а на изток се радва на прекрасните върхове на бърдото Веселец. Край града преминава и река Лева, край чието корито са устроени и някои от кварталите на Враца. Освен с невероятните си природни дадености, Враца ще Ви очарова и с прекрасните си забележителности и околни местности. Почивката във Враца е много приятна, защото градът притежава уникална атмосфера. Тук жителите са дружелюбни, а и хотелчетата и къщите за гости са доста приятни. Ако планирате почивка тук, предлагаме Ви да резервирате стая в Хотел „Зора“, Враца. Тук ще имате всичко необходимо за едно добро прекарване. Атракции в града не липсват. В околността на града можете да яздите кон. По-екстремно настроените ще могат да се спускат по водопад или в пещера. Ала няма да Ви липсва и възможността да зарадвате децатаи да премерите сили с тях на пейнтбол.

Културните забележителности на Враца

Враца може да се похвали с немалък дял от ценните национални туристически обекти и забележителности. Тук задължително трябва да посетите Регионалния исторически музей. Той е обособил три къта. Тук можете да се насладите и на прекрасната гледка на Рогозенското съкровище, обиколило света като най-голямото тракийско съкровище. Комплекс „Вестителят“ е едно друго прекрасно кътче, приятно за посещение. По-привлекателните обекти тук са „Хижата“ – Туристическия дом. Друго, което ще предизвика интерес е паметникът на Вестителя на свободата.

Врачански природни забележителности

Със сигурност започваме с една от най-интересните пещери у нас – Леденика. Тя се възвишава на 830 метра над морското равнище и ще Ви покаже десет зали. Една от тях, първата, се превръща в своеобразен хладилник през зимата, когато температурата спада до минус двадесет градуса. Това обяснява и начинът, по който се нарича пещерата. Водопадът Скаклия е друга невероятно красива забележителност. Той е непостоянно течащ и е най-високият такъв водопад у нас – 144 метра. Още по-невероятно е това, че можете да му се порадвате и от самия център на града. На всички тези, както и на много други кътчета в околността ще можете да се насладите, ако организирате почивката си в Хотел „Зора“, Враца.

Враца е прекрасно място. Уверяваме Ви, че тук няма да скучаете дори за миг. Освободете няколко дни и спретнете страхотна семейна екскурзия – изненада за онези, които най-много обичате. Няма как да не прекарате добре.

Сподели статията

За Автора: stefcho

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *