• витамин D

Диета с витамин D

Нормално е, когато човек иска да отслабне, да се поинтересува как може това да се случи, без спазваната диета да навреди на здравето му и без глад. Известната журналистка Алиса Боуман популяризира един кратък и лесен хранителен режим, с който не само бихте могли да свалите ненужните килограми, но и да подобрите състоянието на кожата си. Това става, защото чрез тази нова диета си набавяте нужното количество витамин D.

Необходимо е да отбележим обаче, че този витамин е мастноразтворим и при свръх употреба може да доведе до хипервитаминоза. Ето защо Алиса Боуман предлага седемдневен курс, който е напълно безопасен от тази гледна точка. Повечето хора обаче страдат от голям недостиг, така че периодът би могъл да бъде значително увеличен.

Основните доводи, довели журналистката до решението да популяризира тази диета, са, че повечето американци страдат от наднормено тегло и дефицит на витамин D. Ценното съединение помага за разграждането на мазнините и контролира апетита, като ни предпазва от преяждане. Г-жа Боуман споменава в своята книга, че заради наднорменото си тегло, човек започва да губи известно количество витамин D и организмът му страда от това, като се влошава общото здравословно състояние.

Първият цикъл от диетата е за приспособяване към новия хранителен план. Този цикъл е от седем дни, през които се приемат общо 1400 калории и всеки ден по 1000 МЕ витамин D. Следва 4-седмичен хранителен режим, през който точно трябва да се следят количествата храна, които приемате. По време на него е важно сутрин да ядете стабилно, а на вечеря се позволява дори и чаша червено вино, която не е включена през първите 7 дни. Най-подходящите за диетата храни са: сьомга, скариди, пилешко, пуешко, яйца, ягоди, авокадо, ябълки, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци, дори и шоколад. Всички те са богати на витамин D и могат да се комбинират по различен начин.

Примерно меню:

Закуска: бъркани яйца с пресен лук.

Втора закуска: половин банан и чаша зелен чай.

Обяд: сандвич с пилешко месо и зеленчуци.

Следобедна закуска: 2-3 квадратчета шоколад.

Вечеря: печено пуешко месо с пармезан, картофи и брюкселско зеле.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *