• диета за зимата

Диета за зимата

Зимата е най – неблагоприятният сезон за отслабване. Пресните плодове и зеленчуци са трудни за откриване, а организмът се стреми да натрупа колкото може повече телесни мазнини. Причината се крие във факта, че по време на минусовите температури, тялото се нуждае от повече топлина и енергия, за да се справи със студа.

Телесните мазнини спомагат за засилване притока на тази енергия. Ако все пак желаете да изпробвате способността си да отхвърлите някои друг килограм, то пробвайте със следната изпитана диета.

Хранителният режим не бива да продължава повече от две седмици. В противен случай, рискувате да отслабите значително организма си и да го направите податлив на шестващите около нас, простудни заболявания. Всеки ден от диетата трябва да започва с чаша зелен чай, който е подсладен с мед. Не се ограничавайте в приема на природния, сладък продукт. Той ще ви тонизира и ще засили защитните сили на организма ви. За да притъпите чувството на глад може да изядете едно сварено яйце. За обед си пригответе салата, но не от пресни зеленчуци. През зимата, магазините предлагат единствено плодове и зеленчуци, които са богато напоени с нитрати. Приемът им веднъж или два пъти на седмица не е проблем, но учестената им консумация води до здравословни рискове.

Салатата, която ви препоръчваме се състой от традиционната, българска туршия. Карфиолът, морковът и магданозът са известни помощници в борбата с излишните килограми. Освен че ще ви помогнат да изглеждате красиви, те ще заредят тялото ви с витамин С. След салатата може да похапнете пилешко, без кожа. Месото се вари или пече без мазнина. За десерт си позволете една зелена ябълка. Този плод се открива лесно през зимния сезон. Ябълката е известна с пречистващото си действие на организма от токсини. Ако в периода до вечеря почувствате глад, изпийте чаша или две сок от изцедени моркови. Течността ще ви засити, а сокът ще влее сили в организма. Вечерята може да мине с чаша обезмаслено кисело мляко и шепа ядки, по избор. Предложената диета едновременно осигурява витамини и енергия и се бори с наднормените килограми.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *