• красива жена

8 трика в гримирането, които ще ви направят много по-привлекателна

разкрасяване

как да бъдете красиви

Няма нищо случайно, именно затова една стара поговорка гласи, че целият смисъл е в малките детайли. Ето тук ще откриете няколко малки трикове, които биха могли да ви помогнат да постигнете необходимите резултати в разкрасяването.

Правило за дължина на косата

Най-добрият вариант е косата ви да не е по-къса от брадичката и не по-дълга от раменете. А напоследък стана модерна и прихванатата на една страна коса, както и а-симетричните прически. Затова не се колебайте да експериментирате.

Правило за червилото

Много жени осъзнават, че една грешка в нюанса на червилото, би могла както да ги състари визуално, така и да ги направи да изглеждат болни. Именно затова ви препоръчваме да стоите настрана от кафяви червила. Вместо тях използвайте крем или балсам за устни, както и гланц. Използването на гланц в близък цвят на устните ви, ще ви направи да изглеждате млада. Избягвайте и червила в матова текстура.

Правило за ружа

Препоръчваме да използвате сенки и руж с кремообразна текстура. Имайки предвид, че по-състарената кожа е суха, сянката на ружът и кремообразната текстура ще ви придадат младежки вид. Не ви препоръчваме да използвате руж на пудра, тъй като когато го нанесете има голяма вероятност да подчертае несъвършенствата на вашата кожа – като бръчки, белези и прочее.

Правило за очите

Използвайте светли сенки за очите, препоръчваме да са близки до телесния цвят. А ако използвате и подходяща спирала, това междувременно ще направи погледа ви открояващ се и изключително привлекателен. Един малък трик: опитайте се да разрошите миглите и нанесете туш за мигли върху тях. След като нанесете спиралата, уверете се че тя е изсъхнала и ги извийте с подходящия уред за извиване на мигли. Това не само ще отвори погледа ви, но ще направи очите ви по-големи. Не се страхувайте от използването на молив за очи, ако го използвате в основата на миглите ви (от горната страна на клепача), това ще направи погледът по-изящен.

Правило на веждите

Не прекалявайте със скубането на веждите. Все пак не забравяйте, че веждите са рамката на лицето. Ако са редки, можете да запълните празнините с молив за вежди или сенки, близки до техния цвят.

Правило на забележителната усмивка

Опитайте се да избелите зъбите си. С течение на времето зъбите започват да пожълтяват и върху тях се появяват петна, в следствие на употребата на кафе, чай или червено вино. Можете да посетите вашия стоматолог, а можете и да инвестирате в някоя система за домашно избелване на зъби, които наскоро станаха страшен хит в мрежите.

Правило на стойката

Стойте изправени. Помислете за всички онези красиви дами, които познавате. Те винаги пазят гърба си, държейки го изправен. По този начин ще изглеждате много по-уверени. За стимул ще кажем само, че ако изправяте гърба си редовно, ще изглеждате с 5 килограма по-слаба, а визуално – много по-млада (поне с около 5 години).

Правило на съня

Спете редовно, спете достатъчно. Не само за това, че безсънните нощи минават по-бавно, ами и очите на сутринта са подути, кожата изглежда уморена и състарена. Не забравяйте, че сънят има доказани подмладяващи функции.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *