• любов

Как новата връзка се отразява на фигурата ви?

Новата връзка

Любовта и килограмите

Новата връзка в живота на всеки човек се отразява различно. Някой се чувстват перфектно, някой не толкова, а някой … напълнява. Това обаче важи предимно за представителките на нежният пол, които по-силно усещат „пеперудите“ в стомаха и чувството за комфорт.

Според последното британско проучване, жените напълняват когато си намерят нов спътник в живота. Доказано е, че около 80% от дамите качват до 7 килограма за първите 6 месеца от връзката, като това се дължи на различни причини. Най-често, напълняването е свързано с чувството за сигурност, тъй като вече сте намерили точният човек и започвате да не обръщате внимание на фигурата си, като посягате по-често към хладилника и щандовете в магазина със сладките неща.

Разбира се, за някой дами това не е особен проблем, тъй като не всички страдат от наднормено тегло или каквито и да е проблеми с фигурата, а и някой мъже предпочитат закръглени жени. Професор Сара Бейли, която изучава промените при теглото на обвързаните дами, също е на мнение, че е много по-важно да намериш правилният човек в живота, от това да влезеш отново в тесните си дънки.

Според същото това проучване, мъжете пък отслабват когато си намерят нова половинка. Това може би се дължи на повечето активен полов живот, но естествено това са само предположения и нямат реално научно обяснение.

 Все пак, много по-важно е да се чувствате добре с партньора си, да се разбирате и обичате, отколкото това да се притеснявате за килограмите и дали сте качили някой друг излишен такъв. Хармонията във всяка връзка е от особено значение за нейното просъществуване, така че не гледайте кантара, а сърцето си.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *