8-те магически филми, които трябва да гледате

Всички ние малко или много обичаме магията. Тя живее във всеки един от нас и в тежки мигове ни показва вкуса на детството ни. Принцеси, феи и вещици някак успяват да изтрият проблемите от сивото ни ежедневие. Дали използват „Фокус мокус!“ или просто малко чар, то оставяме на вас да прецените.

1.Звезден прах
В опитите си да спечели любовта на красиво момиче, Тристан обещава да й донесе падаща звезда. Младежът, готов на всичко за ръката й, потегля на лов за звезди, когато открива, че падналата звезда в действителност е красивата девойка Ивейн, която се нуждае от неговата защита.

2.Златният компас
Филмът ни разказва историята на една паралелна вселена, в която науката е здраво свързана с магията.

3.Хрониките на Нарния
Скривайки се в стария скрин, група деца откриват, че всъщност той е портал към един съвсем нов свят – Нарния, който се нуждае от помощ за да победи злата вещица.

4.Легенда за леприконите
Приказка, в която леприконите воюват с феите, не съзнавайки, че вредят на децата си, които се влюбват в началото на историята и решават да се борят за любовта си.

5.Хари Потър
Малките кръгли очила на Хари днес да се превърнали в символ на магията. Забавни моменти, училище по магии и десетки странни случки и любопитни истории. Ако сте го гледали, то направете го отново, струва си!

6.Хрониките на Спайдъруик
Премествайки се в нова къща със семейството си, Спайдъруик открива книга, в която е събрана историята на целия магически свят – феи, леприкони, магьосници и всички странни същества в света му.

7.Ханс Кристиан Андерсън: Моят живот като приказка
Не веднъж сте чували името му, Андерсън е един от най-добрите писатели на детски приказки, останали в историята ни, но каква всъщност е неговата история и как тя се преплита с приказките, които сме наследили от него, то ще разберете, щом гледате филма.

8.Мерлин (1998)
Историята на крал Артур и на неговия верен магьосник Мерлин, опитващ се да защити своя крал от магиите на сестра му Моргана, която иска трона за себе си.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *