• женски гърди

7 факта за женските гърди, които със сигурност не знаете!

женски гърдиДали знаете всичко за женските гърди?! Навярно не. В тази статия ще ви запознаем със 7 факта за женските гърди, които със сигурност до този момент не сте знаели. А ето ги и тях:

1. Теглото на една гърда е средно около 400 грама.

Учени от университета в Синсинати, щата Охайо, доказали че средното тегло на гърдите е 400гр. Това се случило, след като те изчислили, че при жена със средно тегло, едната ѝ гърда тежи приблизително 400 грама. Разбира се, Мария Зарринг не влиза в тази статистика.

2. Кафето се отразява на чувствителността.

Има безброй доказателства, за това че кофеинът би могъл да увеличи чувствителността на гърдите, а в нерядко случаи при по-силен натиск, би могъл да причини дори болка. Последното е налично най-вече при жени с фиброкистозни проблеми. Със сигурност не можем да приемем този факт на 100%, тъй като кофеинът влияе различно на всеки човек. Както при едни може да причини безсъние, други биха могли да поемат „съживителната течност“ и отново да се върнат в леглото.

3. Упражненията за гърди влияят положително, но няма да направят гърдите ви по-големи.

Те са полезни, тъй като спомагат за изграждането на мускулите на гърдите. В случай, че прекарвате часове във фитнеса и наблягате именно на тази част, то трябва да знаете, че системните упражнения ще доведат най-малко до повдигане на гръдната стена. Това от своя страна ще създаде впечатление, че вашите гърди са по-големи, от колкото са в действителност, но едва ли биха увеличили обемът си.

4. Ако гърдите ви болят, това не означава, че несъмнено имате рак.

Причината за появяващата се болка в областта на гърдите, може да бъде различна. Най-често този дисбаланс се дължи именно на хормоните. Други фактори са промените в цикъла преди/по време на бременност или пък лоши нива на естрогена, което да наложи използване на хапчета. Болката в гърдите също може да бъде причинена от активни движения или неудобен сутиен. В случай, че болката продължава и не се усилва, както и ако я има само на едната гърда, съветваме ви да се обърнете към специалист.

5. Някои жени имат „зърнен“ оргазъм.

Въпреки, че много жени в живота си страдат от невъзможността да изпитат вагинален оргазъм, други могат да достигнат мигът на кулминация, при стимулиране на зърното. Това явление е изключително рядко, но все пак се среща.

6. Зърната могат да изпускат течност, дори и да нямате кърма.

Това може да се случи на всеки. Реакцията се получава, когато има силно свиване на гърдата или самото зърно (като това може да се случи например по време на секс). Този факт не бива да ви безпокои, но ако се появи кръв, трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

7. 80% от диагностицираните жени с рак на гърдата, са с генетична предразположеност.

Дори имайки тези факти предвид не си мислете, че ракът на гърдата се предава само по наследство. Причините за това заболяване могат да бъдат много други. Не е вярно и това, че ракът на гърдата е топ убиецът на века. Според медицинските изследвания, ракът на гърдата е на скромното 6-то място в класацията за топ заболявания, довели до смърт, като първите места са заети от болести в сърдечно-съдовата система.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *