• Бърза храна

5 страни, в които бързата храна е много различна!

Бърза храна

Какви видове fast food има по света?

Може би си мислите, че всички варианти на бързата храна произлизат от САЩ или поне са налични в САЩ, Също така си мислите и, че бързата храна се изчерпва с бюргерите, пицата и дюнерите! Истината обаче е, че в някои страни бързата храна има доста по-различен облик, дори веригата да е същата като в САЩ или България!

Когато една верига за бърза храна реши да навлезе в нова страна, тя използва нещо, което наричаме локализация. Тя изработва менюто по вкуса на местните. Те се съобразяват с религиозните предубеждения, културните предпочитания и вкуса на хората в определен регион.

Ето 5 страни, в които бързата храна е на едно много по-различно ниво!

Wendy’s в Япония предлага бургери, които са покрити с омар. Звучи добре, нали? Сигурно е и доста вкусно! Ресторантите там разполагат с класно океанско меню, който включва бургери и салати с морски дарове. Има дори продукти с хайвер или авокадо! В японското меню има бургер, който е подправен със сос от трюфели и гъши дроб.

Оставаме в Япония, но на вълна Burger King! Японците обожават филми с чудовища и може би това мотивирало компанията да създаде нещото, което наричаме Месно Чудовище! Това е японски Burger King сандвич, който се отличава много. Когато си поръчвате бургер вие обикновено искате различни топинги като лук, домати, сирене, бекон и прочие. Тук обаче ще получите всичко това плюс още една порция пилешки гърди към първоначалното месо, за да е всичко чудовищно!

KFC в Германия, Южна Африка и Австралия! В тези страни, клиентите на Kentucky Fried Chicken, както и в някои други, могат да се насладят на десерти-напитки, които са наречени Кръшъри. Те идват с различни вкусове като манго, ягода, троен шоколад, Кит Кат дори. Напитките се смесват с големи парчета бонбони или плодове. Това може да са както ягоди, така и бисквитки Орео. Сламките, които ще получи всеки един клиент са огромни, за да могат да се изядат и парченцата!

Продължаваме с KFC, но този път в Сингапур! В Сингапур веригата продава всички бързи храни, които можете да намерите в ресторантите в останалите части на света – пържено пиле, картофки, кола и прочие. Има и няколко неща обаче, които няма да намерите на нито едно друго място, освен в тази страна. Не само, че там компанията предлага много морска храна, но тя е сервирана и в различни и забавни форми – звезда от скариди, поничка от риба и така нататък!

В Средния Изток веригата Pizza Hut предлага специална пица, която събира в себе се конусчета от сирене, пиле, крема сирене или и трите на веднъж, които са изпечени в тестото за пицата. Те са само допълнение към стандартните топинги, които ще получите. Определено това ще е много вкусно и определено трябва да посетим Средния Изток!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *