• хубава коса

15 затруднения, срещани при хора с дълга коса през лятото!

дълга коса през лятото

Дълга коса – големи проблеми

Да имаш дълга, здрава и красива коса е едно от най-сексапилните неща, които притежават жените. Ала се оказва, че освен постоянната поддръжка, притежателите на дълга коса, се сблъскват и с куп други проблеми, особено през лятото. Ето и някои от тях:

1. Един от най- неприятните моменти е мигът, в който е изключително горещо и започнете да усещате косата си като дебел шал или вълнена шапка.

2. Когато е толкова топло, усещате как корените на косата ви започват да се потят обилно. Ето защо е хубаво човек винаги да има ластик в себе си.

3. Денят ви никога не завършва с прическата, с която сте били сутринта. През целият ден сте си пипали косата, било ви е топло и сте я прибрали за малко, а в последствие сте решили да я пуснете. Накрая на деня, няма и помен от прическата, а на главата си вече носите едно малко птиче гнездо.

4. И въобще не се надявайте да изсушите дългата си коса. Времето е толкова горещо, че допълнителният топъл въздух, идващ от сешоара, ще ви накара да си вземете още един студен душ и пак ще се окажете с мокра коса.

5. Моментът, в който гледате замечтано басейна, мечтаейки си да влезете в студената вода и да се поразхладите, но знаете че косата ви няма да може изсъхне с векове.

6. Искате да имате невероятен летен тен, но за да се предпазите от изгарания трябва да се мажете постоянно със слънцезащитен крем, който в крайна сметка не остава по тялото ви, а вместо това решава да се залепи за косата ви и да я съсипе.

7. Стоите си на плажа и се ядосвате, че буболечките ви лазят постоянно. Или поне вие така си мислите, защото всъщност това, което ви лази по гърба е малък кичур коса.

8. Разговаряте с приятели в колата, когато изведнъж някой решава да отвори прозореца и гривата ви веднага се „нахвърля“ върху лицето ви. Ето че току-що ви бе напълно отнета възможността да разговаряте.

9. Несполучливия опит да похапнете сладолед, винаги завършва с коса в сладоледа или по-точно сладолед в косата.

10. Когато имате нова блузка със страхотни детайли, това го знаете само вие, тъй като косата ви, обикновено покрива точно нея.

11. Вървите си в топлия ден по улицата, с високо вдигната глава и в последствие осъзнавате, че част от косата ви е застанала точно под мишницата. И така разбирате, че отстрани изглеждате сякаш сте пропуснали да обезкосмите именно това място.

12. В мечтите ти да отидеш на плаж е едно невероятно изживяване. В реалността е просто една бъркотия, направена от пясък и сол, която винаги оплита косите ти.

13. Да влезеш във водата и да се стараеш да не си намокриш косата е мисия невъзможна. Трябва да държите главата си над водата през цялото време и да изглеждате като малко дете, опитващо се да плува като куче.

14. Жегата омазнява косата ви толкова много, че един сух шампоан на седмица не ви стига.

15. Слагате си очилата на главата и след няколко часа осъзнавате, че толкова са се оплели в косата, че махането им ще бъде сложна задача.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *