• хубава коса

Красивата коса – огледало на женствеността

Всички искаме да имаме хубава коса, но тя изисква грижа с употреба на правилния за нас шампоан, маски, ампули и спрей без отмиване за финал. Ето защо е желателно да се използва не козметика от супермаркета, а професионална и с доказано качество.

Грижата започва още преди да я измием с шампоана. И това е от съществено значение! Маски се правят на всеки 1-2 седмици със специални продукти и масла, а ако е нужно и 2-3 пъти седмично. Препоръчително е да се забъркват разнообразни по вид масла и с тях да се прави домашна такава. След слагането й се стои поне един-два часа, колкото по-дълго време – толкова по-полезно. Така нашата грива се храни ефективно с ценните вещества в тях. После измиваме старателно с шампоан, за да не остане омазняване.

След това винаги поставяйте специална за целта маска или подхранваща, подсилваща и хидратираща ампула. Най-добре е да се редуват няколко различни продукта, различни по състав. Комбинирайте продукти с масла с такива с протеини.

На вече подсушена и подхранена коса е важно да сложите подходящ финиш без измиване. Хубаво е да е балсам с лека консистенция с киселинно ph. По този начин ще се затворят фибрите и ще се предотврати неприятния цъфтеж, сигнал за изтощение. Благоприятно действат кристалите, както и кремовете в зависимост индивидуалния тип коса. Както знаем, всички преси, маши и неизменният сешоар увреждат косата ни, ето защо задължително нанесете и стилизиращ продукт за нейната термозащита.

Домашен шампоан с лавандула и яйце

За приготвянето на този отличен домашен шампоан с успокояващ аромат се разбърква в купичка едно средноголямо сурово яйце и се добавят 5-6 капки натурално лавандулово масло. Така приготвената смес се слага в корените на косата и по нейната дължина, чак до върховете, и така оставяме за около петнадесет минути. Накрая измиваме с хладка вода, а не гореща, за да не „сготвим“ яйцето директно върху главата си!

Банан и за косата

Пюрето от толкова витаминозния банан е изпитано лекарство срещу сухата и изтощена коса. Натуралните ензими, съдържащи се в него, в съчетание с високото ниво на калий, са много удачни в борбата за силна, гладка и лъскава коса.

Намачкваме два банана до кремообразна паста и втриваме в косъма и корените. После масажираме с тях добре скалпа и оставаме за 30 минути. Измиваме и ефектът е налице – копринена, бляскава коса!

Гъста, лъскава и здрава коса с помощта на яйце, зехтин и лимон

Смесете пет супени лъжици натурален зехтин с 2 средноголеми сурови яйца и сока от половин пресен лимон. Втрийте внимателно маската в косата и оставете за петнадесет минути преди измиването.

Зехтинът предотвратява загубата на коса и е изпитано и ефикасно средство при пърхот поради противогъбичните и антимикробни свойства, които притежава. А яйцата ще подхранят нашата коса с така полезните за здравословния вид протеини и ще я направят мека като коприна и естествено красива!

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *