• сватбен танц

Как да изберем първия си сватбен танц?

сватбен танцЕдно от нещата, върху които трябва да помислите в суматохата около приготовлението на сватбата, е какъв ще бъде вашият първи танц. Това е може би най-важният момент от тържеството, когато погледите на всички гости ще са вперени във вас. Първият семеен танц е специално събитие, което ще се помни дълги години. Добре е той да отразява вашите дълбоки чувства, както и да символизира нещо лично за вас като двойка. Разбира се, ще зависи и от това колко време имате възможност да отделите за обучение.

Първата стъпка е избирането на песента за сватбения ви танц. Препоръчително е тя не просто да се харесва и на двама ви, но и да има някакво дълбоко значение, свързано с връзката и любовта ви. Чуйте текста на цялата песен. Някои двойки правят грешка и не изслушват парчето, харесват заглавието и припева и считат, че това е достатъчно. Да, но в текста на песента може да има неща, които не бихте искали да се свързват със сватбения ви ден.

Хубаво е да изберете песен, на която се танцува лесно, или по-точно на която сте сигурни, че можете да танцувате. Не надценявайте пластичните си възможности, за да се изложите. Уверете се и че диско водещият има избраната от вас песен. Ако сватбата ви е с оркестър, трябва да проверите дали изпълнителите я пеят добре. Посъветвайте се с тях относно първият ви танц, те имат повече опит и биха ви дали компетентно мнение.

Следващото важно нещо е да изберете стила. Фокстротът е един от най-предпочитаните танци от младоженците, тъй като се учи лесно и се съчетава добре с бавни любовни песни и балади. Традиционният валс е друг любим танцов стил и много двойки залагат на него. Суингът пък е предпочитан от по-активните и нетрадиционно настроени двойки. Той също се учи бързо. Ако искате нещо по-екстравагантно и сложно помислете за салса, румба и ча-ча. Това са латино танци, които са забавни и е страхотно да ги умеете, но изискват много повече време за усвояване на движенията. Препоръчително е да посетите поне няколко урока при професионалист преди Големия ден.

Който и стил на танцуване да изберете за вашия специален сватбен ден, не забравяйте, че в крайна сметка по-важни от всичко са не суетата и мнението на гостите, а вашето настроение и добрия спомен. Все пак това е вашата сватба, денят, в който да споделите любовта си и най-съкровените си чувства с Вашата половинка. Най-важни сте вие!

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *